Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

כשבית המלון נכנס לבית

דירת גן, שתוכננה לשמש כדירת נופש למשפחה מחו"ל, הפכה לבית מגורים קבוע המעניק מקום נכבד לעיצוב משפחתי חמים ומזמין. באופן זה שולבו בכפיפה אחת עיצוב פונקציונלי מדויק לצורכי הדיירים, עם פריטי ריהוט מהודרים וקלאסיים במראה עכשווי ואלגנטי

שחר בן-פורת (צילומים: אלעד גונן) Designer מרץ 2019
NISO, צילום: אלעד גונן

האתגר הגדול איתו התמודדה מעצבת הפנים אנט פרומר, בבואה לתכנן דירת גן בשכונת קטמונים בירושלים, היה הזמן. "הלקוחות שלי", היא מספרת, "זוג עם חמישה ילדים, התגוררו באותה תקופה בארצות הברית, והם רכשו את הדירה הזו כדירת נופש, במטרה לבוא אליה בחופשות ובחגים. חודש לאחר שרכשו אותה, בעודנו עובדים על התוכניות לעיצוב החדש שלה, הם שינו את דעתם והחליטו שהם עוברים לגור בה. כך הכל השתנה, מפרויקט של שיפוץ קל לשיפוץ מסיבי, במטרה להפוך את הדירה לכזו שמתאימה למגורי קבע של כל בני המשפחה.

"כל התהליך החל בחודש אפריל, כשהדיירים מתכננים בעצם לעבור לגור בדירה לקראת ראש השנה. כלומר, הם רצו שבארבעה חודשים הכל יהיה מוכן. זו הייתה משימה כמעט בלתי-אפשרית, אשר כללה גם תוספת בנייה, והכל התנהל בתקשורת באמצעות מיילים. עבדנו מסביב לשעון כדי לעמוד בלוח הזמנים הזה".

מה שעשוי להישמע בלתי אפשרי, למי שאינו מיומן בכך – עבודת תכנון וביצוע שיפוץ בעזרת מיילים – אינו עניין חריג עבור פרומר, הבעלים של Annette Frommer Interior Design. "אנחנו עובדים בעיקר עם תושבי חוץ שקונים דירות בירושלים", היא מסבירה. "מדובר באוכלוסייה שבעבר הייתה מגיעה לישראל לחגים ולוקחת חדרים בבית מלון. בשנים האחרונות רבים החליטו שזה פחות נוח להם, והם מעדיפים לקנות דירה שתהיה נגישה עבורם מתי שהם רוצים. זה נהיה סוג של סטטוס חדש.

"מאחר וזו ההתמחות של המשרד, אני רגילה להתנהל באופן הזה. הלקוחות מגיעים פעם-פעמיים במהלך התהליך, בוחרים את הפריטים לבית, ושאר התקשורת נעשית במיילים. לפעמים העבודה מתחילה מבלי שנפגשנו כלל. במקרה של הפרויקט הזה, הייתה לי האפשרות להכיר אותם – מדובר בזוג מאוד נינוח, והם נתנו לי יד חופשית בבחירות שלי ובניהול הפרויקט".

צילום: אלעד גונן

להכניס חמימות לחלל

הדירה בה מדובר היא כאמור דירת גן, המחולקת על פני שתי קומות – קומת הגן ששטחה 100 מ"ר בנוי, ומעליה קומה נוספת ששטחה 180 מ"ר. זו הייתה דירה חדשה, שעמדה ריקה במשך שנים ארוכות. החלוקה הפנימית של הדירה לא שונתה, אלא נבנתה לה כאמור תוספת – חדר שינה לאורחים וחדר כושר, שניהם בקומת הגן.

הכניסה הראשית לדירה הייתה מתוך הבניין עצמו, והשיפוץ כלל שינוי של היבט זה, כאשר אחת היציאות לגן הפכה לכניסה הראשית לדירה. קומת הגן כוללת סלון, פינת אוכל ומטבח עם פינת ישיבה ליומיום, הכל בחלל אחד. באותה הקומה יש כאמור חדר שינה לאורחים וחדר כושר, כמו גם חדר משפחה. בקומה העליונה יש חדר עם אמבטיה לשתי הבנות, חדר עם אמבטיה לשלושת הבנים, ויחידת הורים גדולה ומפנקת עם יציאה למרפסת.

השיפוץ כלל החלפה של חדרי האמבטיה והמטבח, אבל אילוצי הזמן לא אפשרו להחליף את הרצפה. "היא לא הייתה הבחירה הראשונה שלנו", אומרת פרומר בעדינות. "זו רצפה אפורה ומשעממת והיינו צריכים לעבוד איתה ועם התחושה הקרה שהיא שידרה".

האתגר היה להכניס לחלל חמימות, דבר שנעשה במספר דרכים. אחת הדרכים העיקריות הייתה בחירת רהיטים איכותיים. דרך נוספת הייתה, שימוש בפליז מוזהב בגוון מאט, אשר נוכח בדירה בידיות, בברזים, בכיורים, בשולחנות, בגופי התאורה, בפריטי נגרות ובאבזרים שונים. גם הטקסטיל מתגייס לטובת העניין – וילונות ושטיחים המשלבים גוונים של כחול עם אפור-בז'. הגמר של הקירות, טיח מיוחד שנקרא קטיפה בגוון כסוף, משתלב עם טפטים שונים ותורם לאותה התחושה. באופן זה הרצפה האפורה אינה בולטת והחלל כולו משדר את מה שפרומר ביקשה ליצור – מראה עכשווי, אלגנטי, שאינו קלאסי מצד אחד וגם אינו קר מצד שני.

צילום: אלעד גונן

NISO רהיטי יוקרה

נוח ונינוח

תרומה משמעותית ליצירת המראה המבוקש תרמו רהיטי היוקרה, אשר נוצרו בהזמנה מיוחדת אצל ניסו רהיטים. פריטי הריהוט כללו ספות, כורסאות, שולחן אוכל, כיסאות אוכל, מיטת הורים ועוד. אחד המיוחדים ברהיטים שנבחרו הוא שולחן אוכל עגול, המיועד לשמונה סועדים, אשר נפתח ויכול להתאים ל-20 סועדים. שולחן זה נבחר מאחר שבני הזוג אוהבים לארח, ובמטרה לחסוך במקום – הגדלות השולחן משולבות בתוכו. השולחן עצמו עשוי עץ אקליפטוס ואילו הכיסאות מרופדים בעור בגוון כחול.

דגש נרחב ניתן לתאורה המגוונת ששולבה בדירה, ממנורות ספוט בחדרי הרחצה, ועד שנדלירים מסוגים שונים בסלון, במטבח, באזור המדרגות ועוד. תשומת לב מיוחדת ניתנה למטבח. הצבע שנבחר הוא אפור בהיר, המשתלב היטב עם הרצפה האפורה ועם הפליז המוזהב, הנוכח בידיות, בברזים, בכיורים, ברגלי הכיסאות באזור הישיבה היומיומי, כמו גם ברגל השולחן של פינת הישיבה ששולבה בחלל. במרכז המטבח ממוקם אי ארוך במיוחד, עם משטח עשוי חומר במראה שיש בעל תכונות פרקטיות.

"בני הזוג ביקשו שהבית יהיה נוח למשפחה עם ילדים, ובה בעת יתאים לאירוח. לכן, כל הבית תוכנן להתאים לילדים כך שיהיו מוגנים מפני פגיעות", מספרת פרומר. כל הפרויקט, חשוב להדגיש, נעשה בהצלחה במסגרת לוח הזמנים הצפוף – הבית חיכה מוכן עם כל האבזור הנחוץ, כולל מיטות מוצעות, לבני המשפחה, אשר הגיעו עם המזוודות שלהם ימים ספורים לפני החג.

צילום: אלעד גונן


annette-interiors.com

Annette Frommer – Interior Design

annettefrommer

03-6199055

טוב לדעת