Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים חדש באתר: מגזין 'הירוק החדש' - כל הפרטים על תעשיית הקנאביס הרפואי בישראל. לחצו כאן

כשהבהיר והקליל משלים חמימות ורעננות

עיצוב משרדי קרן הון סיכון בהרצליה

ענת יפה (עיצוב: מיכל יפתח רותם, אדריכלית; צילומים: צבי רותם) המעצבים יולי 2019
צילום: צבי רותם

משרדי קרן הון סיכון בהרצליה, המשרד המקומי של הקרן שמקום מושבה בארה"ב, תוכננו לפני כעשר שנים ועיצובם הותאם במקור לעיצוב המשרדים של חברת האם שבחו"ל. אבל תעשיית ההיי טק המתרעננת ומתחדשת באופן תמידי, הובילה לריענון ולחידוש שבוצע לאחרונה במשרדים שבחו"ל – הליך שהוביל גם לחידוש עיצוב משרדי הקרן בארץ.

מי שנקראה למשימה היא האדריכלית מיכל יפתח רותם שנתבקשה לתכנן את העיצוב, באופן שיקנה למשרדים מראה רענן, קל וצעיר יותר, ויחד עם זאת ישמור על רמת גימור וקונספט עיצובי שמתאים לרוח פעילות הקרן הוותיקה שחלק מערכיה הם אמינות ויציבות. את אלה היה חשוב לשמר ולשדר גם בעיצוב המחודש, כמו גם שקט עיצובי, שלווה והרמוניה.

צילום: צבי רותם

למזמינים, כפי שהגדירו את בקשתם מראש, היה חשוב לשמור על מראה עיצובי שמתאים במדויק לפעילות ולאופי הקרן, מבלי להתייחס לטרנדים או למגמות עכשוויות בעיצוב משרדים. כמו כן היה חשוב להם לשמור על תחושה של חמימות בעיצוב מחד, יחד עם עיצוב שיהיה מודרני ורענן מאידך. בעבודת החידוש השתדלה יפתח רותם לשמור על הנראות של הזהות והייחודיות הברורה של הפעילות שקיימת במשרדים האלה, ועל אופיים המיוחד.

שלא כמו בעיצוב משרדים בדרך כלל, במקרה זה התכנון והעיצוב היו סוג של פאזל בין הישן והחדש, בין השמרני והמודרני ובין החמימות והרעננות. בתכנון נעשה שימוש גם באלמנטים ובחומרים חדשים וגם באלמנטים ישנים קיימים שעברו חידוש ושדרוג. מתוך הנתונים והדרישות העיצוביות, ותוך תשומת לב לאלמנטים שעליהם היה חשוב למזמינים לשמור, הוגדר הקונספט העיצובי על ידי מיכל בשלב התחלתי והוא: יצירת רקע בהיר עם איים של חמימות ורעננות בתוך בהירות קלילה ונקייה. מרגע הגדרת הקונספט כל ההחלטות העיצוביות שהתקבלו היו במטרה לשוות למשרדים את ההרגשה, המראה וההוויה שהוגדרה בקונספט העיצובי.

צילום: צבי רותם

כדי ליישם את הרקע הבהיר והרענן, נצבעו קירות עץ וריהוט בנוי בלבן שבור ורצפת המשרדים חופתה בפרקט מולבן. שולחנות עץ הפורניר הקיימים חודשו והושארו כאיים של חמימות בתוך הרקע הלבן. שאר פריטי הריהוט המשרדי הנייד הוחלפו לריהוט בהיר בשלושה גוונים שונים: דלפק הקבלה הבנוי מעץ מלא, הפך לחדשני ובעל מראה קליל לאחר שחופה בלוחות זכוכית צבועה, המבליטים את הירקרקות של העופרת שבזכוכית. לוחות הזכוכית – שהיו חלק ממחיצות הרצפה -תקרה שבמשרדים פורקו מתוך מערכת קירות הפנים והוחלפו בלוחות זכוכית מותזת חול בעיצוב עכשווי יותר המתבטא באופן ודוגמת התזת החול שעל גבי הזכוכית.

במשרדים שולבו גופי תאורה המשלבים גופים שנרכשו בעיצוב המקורי וגופים שהתווספו בעיצוב המחודש. פרט לתאורה הפונקציונלית עיצוב התאורה עושה שימוש באלומות תאורה על גבי ובתוך אלמנטים בעיצוב שמהווים חלק בלתי נפרד מהמראה בחלל.

בסופו של התהליך הפך העיצוב המקורי הקיים לעיצוב רענן ומחודש, אותו משלימים צמחים בכלים, בכדים ובמכלים שונים המוסיפים נגיעות ירוקות ורעננות למראה הכללי.

טוב לדעת
נגישות