Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה - עדכני, מגוון ועשיר בכתבות ובמאמרים מקצועיים בשלל תחומים

Vive la france

יום הבסטיליה הוא יום חגיגות עם הרבה יין צרפתי. אלא שעל הקוקטיילים הצרפתיים אי אפשר לוותר, במיוחד כשהם מלווים בסיפורים היסטוריים. תשקשקו בכבוד צרפתי

טל גנץ
צילום: איתי פולק

פרנץ' 75

קוקטייל שנולד כהצדעה לתותח השדה בעל קנה של 75 מ"מ וירה 30 פגזים בדקה. את התהילה קיבל הקוקטייל בסרט "קזבלנקה", בזכות המפרי בוגרט ששתה את הקוקטייל.

כדי להעניק כבוד להיסטוריה העשירה של הקוקטייל בעולם, נשתמש בג'ין אופיר אוריינטל ספייסד ג'ין, בקבוק יפהפה שעליו פילונים מרחפים, סרט משי אדום שזור וחוטי זהב. הג'ין הזה אמנם מזוקק באנגליה, אבל כולו מחווה לדרך התבלינים ההיסטורית "דרך המשי", והוא כולל קולקציה של פלפלים חריפים מאינדונזיה והודו, זרעי כוסברה ממרוקו, וגם קליפות אשכולית, כמון והל. מתובל מאוד, נוטף תבלינים חמים, ומוביל לסיומת פיקנטית של פלפל שחור.

מרכיבים

  • 50 מ"ל ג'ין
  • 15 מ"ל מיץ לימון
  • 15מ"ל מיץ מי-סוכר
  • סגירה בשמפניה (במקור), או כל יין מבעבע יבש יתאים

הכנה

  • מוזגים את המרכיבים לשייקר, מוסיפים קרח, משקשקים ומסננים לכוס שמפניה. מוסיפים את השמפניה ומקשטים בפלח ובקליפת תפוז.

סייד קאר

הקוקטייל הזה הוא סלע המריבה בין צרפת לאנגליה, ובגלל שמדובר ביום העצמאות הצרפתי – מרשה לעצמי להחליט שהמקור הוא מלון ריץ בפריז. המקורות מספרים על קצין אנגלי שנהג להגיע לבר עם אופנוע צבאי עם סירה (סיידקאר), ונהג לבקש סוג של דאקירי על ברנדי עם טוויסט. הברנדי הצרפתי שנבחר כמובן היה קוניאק (כל קוניאק הוא ברנדי אבל לא כל ברנדי הוא קוניאק).

להכנת סיידקאר ייחודי בחרתי בקוניאק גודה. בית הקוניאק הזה נמצא ב"לה רושל", עם היסטוריה של מעל 400 שנה בייצור קוניאק. גודה הוא דוגמה מושלמת לבית קוניאק שמאמין במסורת של קוניאק ושל מקורו, אך מתקדם עם זמנים מודרניים וטרנדים בעולם, והכוונה היא לגודה מס' 1. הקוניאק הזה מיועד לקוקטיילים ונוצר כדי לחבר חזרה את הברמנים לקוניאק וליצור ממנו קוקטיילים מיוחדים.

מרכיבים

  • 50 מ"ל קוניאק גודה מס' 1
  • 20 מ"ל ליקר תפוזים איכותי
  • 20 מ"ל מיץ לימון
  • 10 מ"ל סירופ אלדרפלאור (סירופ מפרח הסמבוק) או מי סוכר
  • 20 מ"ל מי חומוס – פתרון טבעוני שמשמש תחליף לחלבון הביצה. אמנם נשמע לא מגרה, אבל המוצר מאוד יעיל וללא טעמי לוואי

הכנה

  1. משקשקים את כל המרכיבים היטב ולסנן לכוס קוקטייל.
  2. מקשטים בזסט מקליפת תפוז.

פרנץ' קונקשן

קוקטייל שהוא שילוב של שני חומרי גלם: קוניאק צעיר וליקר אמרטו. קוקטייל קל להכנה, שיכול להיות דיז'סטיף, אחרי ארוחה דשנה. הקוקטייל יאזן את תחושת הלחץ בקיבה ויעניק פלטפורמה אלכוהולית להמשך הערב. הפעם בחרתי בקוניאק גודה גסטרונום, בלנד ייחודי שהצעיר מבין כולם בן 8 שנים.

מרכיבים

  • 60 מ"ל קוניאק גודה גסטרונום
  • 20 מ"ל ליקר אמרטו

הכנה

  1. מוזגים את המרכיבים לכוס ערבוב, מערבבים היטב ומסננים לכוס קופ/כוס מרטיני (שמפניה וינטג').
  2. מקשטים בזסט מקליפת לימון וכוכב אניס.

טל גנץ הוא מיקסולוג ומבעלי חברת LIQUID SPIRIT.
טוב לדעת
נגישות