Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

TWIST & HONEY

עוגת הדבש, מסמלי ראש השנה, זכתה לטוויסטים מענגים ומרגשים, בקטנה

צילום: בועז לביא

טרייפל קצפת דבש ופירות קיץ

השף קונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

    חומרים לקרם מסקרפונה ודבש

  • 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
  • 50 גרם ( 1/4 כוס) סוכר
  • 40 גרם (2 כפות) דבש
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • גרידת לימון מלימון אחד

    הכנה

  • בקערת מיקסר מקציפים את השמנת והסוכר במהירות בינונית כ-4 דקות, עד קבלת קצפת יציבה ואחידה.
  • בקערת מיקסר נפרדת עם וו גיטרה מערבבים את גבינת המסקרפונה, גרידת הלימון והדבש במהירות בינונית למשך כ-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת רכה וגמישה.
  • מוסיפים את השמנת המוקצפת לתערובת הגבינה תוך כדי תנועת קיפול, עד קבלת תערובת הומוגנית.

    חומרים לסלט פירות

  • 2 כוסות קוביות מ-4-5 פירות (אננס, רימון, אפרסמון, ענבים, אפרסק, נקטרינה)
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • 4 פרוסות של עוגת דבש

    הרכבת המנה

  • בקערה מערבבים את קוביות הפרי עם הדבש ורכז הרימונים.
  • מפזרים חצי פרוסת עוגה בתחתית הכוס (כיסוי תחתית הכוס).
  • מזליפים או מוזגים כף וחצי של קרם מסקרפונה על שכבת פירורי העוגה.
  • מפזרים על שכבת המסקרפונה שכבת סלט פירות.
  • חוזרים שוב על התהליך עד למילוי הכוס.

צילום: טל סיון-צפורין

קאפקייק דבש מסקרפונה ורימונים

עופר גל, שף פטיסרי ראשי בוטיק סנטרל

    חומרים לקרם מסקרפונה

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (מכל אחד)
  • 125 גרם שוקולד לבן
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה
  • 10 גרם אבקת פודינג (2 כפות)

    חומרים למלית דבש

  • 300 גרם קמח
  • 250 גרם סוכר
  • 200 מ"ל שמן קנולה
  • 200 גרם דבש
  • 50 גרם ריבת שזיפים שחורים
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל מים
  • 9 גרם אבקת אפייה
  • 10 גרם סודה לשתייה
  • 5 גרם קינמון
  • 2 גרם ציפורן
  • גרעיני רימונים לקישוט

    הכנת קרם מסקרפונה

  • לילה לפני קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה, מביאים לרתיחה את השמנת והווניל ויוצקים על השוקולד הלבן. בעזרת מטרפת יד מערבבים עד שהשוקולד נמס ונבלע בשמנת. מקררים לילה במקרר.
  • מקציפים את תערובת השמנת, המסקרפונה והפודינג לקבלת קרם סמיך.

    הכנת העוגה

  • מחממים קלות את המים והשמן, מסירים מהאש ומוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.
  • מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מנפים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
  • מוסיפים את תערובת השמנים לעוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר.
  • מוסיפים אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון וציפורן.
  • יוצקים את הבלילה לתבניות קאפקייקס.
  • אופים ב-150 מעלות כ-25-30 דקות, עד שסכין קטנה שנועצים בעוגה יוצאת יבשה. מצננים.

    הרכבת העוגה

  • ממלאים שק זילוף עם קרם מסקרפונה (עם צנטר משונן).
  • מרוקנים בעזרת כפית את מרכז הקאפקייק ומזלפים את הקרם אל תוך החור שנוצר. מעטרים בגרעיני רימון.

טוב לדעת