Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה - עדכני, מגוון ועשיר בכתבות ובמאמרים מקצועיים לקריאת המגזין - לחצו כאן Designer חדש באקסטרה: גיליון ינואר 2020 של מגזין העיצוב

השנה לא משכרת

הג'ין, הטוניק והקוקטיילים הצבעוניים כבר הפכו חלק מתמהיל האלכוהול כאן. אז מה נשתה בשנה הבאה?

טל גנץ
צילום: איתי פולק

חגיגות הכריסמס מלוות בסיכומים ובתחזיות, על מה שהיה ועל מה שיהיה, גם בעולם הברמנים והדרינקים. על מגמות שנתקבעו כאן ב-2019 ועל כאלה שעוד יגיעו ב-2020.

ג'ין – הכוכב של 2019

אין ספק, צריך לעשות לו כבוד, לג'ין. הוא תפס מקום גם בבתי קפה, באירועים ובעמדות קבלת פנים. ב-2019 נקבע: אירוע בלי ג'ין הוא לא אירוע.

והג'ין לא בא לבד

ג'ין אנד טוניק – ההרכב המוצלח שעשה שדרוג גם למי הטוניק, משחקן "זול" בבקבוקי ליטר וחצי למוצר איכותי מאוד, סקסי, בעל עמוד שדרה של טעם בוטני ולימוני. יש חברות שמייצרות טוניק בטעמי מנגו, אשכולית ולימונדה.

אפרטיבו

תרבות אירופאית שהחדירה כאן את האפריטיבו – זמן שתייה של אחר הצהריים ועד הערב. ומה שותים בזמן הזה? מנות קטנות ולא כבדות לצד יין מבעבע או קוקטיילים קלילים מבוססי ג'ין, משולבי שמפניה.

טיקי

עוד תרבות שנטמעה כאן והגיעה הישר מהקאריביים, תרבות ה"טיקי": ברים רבים חזרו להכין קוקטיילים צבעוניים, פירותיים, בטעמי אבטיח, מלון ומנגו. הונלולו הוא בר ה"טיקי" הראשון שנפתח כאן לאחרונה.

חזרה לבסיס

תפריטים רבים חוזרים ועושים כבוד לקלאסיקות עם טוויסט. קלסיקה עם טאץ' מקומי: אולד פאשן, נגרוני ומרטיני.

2020 בסביבה ירוקה

הטרנד הירוק ונושאי הקיימות מגיעים גם למשקאות האלכוהוליים, ומאמצים שימוש בקשיות נייר, קשיות במבוק, קשיות עמילן תירס וקשיות פסטה, לצד משקאות המוגשים ללא קשית בכלל.

2020 בעצימות נמוכה

בשנה הבאה הקוקטיילים והמשקאות האחרים צפויים לכלול אחוזי אלכוהול נמוכים יותר. לא מדובר במשקאות "ללא אלכוהול", אלא במשקאות מבוססי ורמוט ויין.

2020 בשקיפות

קוקטיילי "קלירטי" – טרנד של קוקטיילים שקופים שנראים כמו ג'ין אנד טוניק, ללא סוכר, ללא סירופ, ללא ריבות או מחיות פרי. את הקוקטייל אפשר יהיה לתבל במרכיב טרי וארומטי.

ולקינוח, משהו קטן וטוב לכריסמס:

קוקטייל כריסמיקה

  • 30 מ"ל זוברובקה
  • 20 מ"ל סירופ יין לבן (מכינים אותו ביחס שווה של יין וסוכר בבישול איטי כרבע שעה, להמסת הסוכר ולצמצום היין).
  • 15 מ"ל מיץ לימון סחוט
  1. משקשקים היטב ומסננים לכוס שמפניה אלגנטית.
  2. מקשטים בענף רוזמרין שיזכיר את עץ האשוח.


טל גנץ הוא מיקסולוג ומבעלי חברת LIQUID SPIRIT.
טוב לדעת
נגישות