Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים חדש באתר: מגזין 'הירוק החדש' - כל הפרטים על תעשיית הקנאביס הרפואי בישראל. לחצו כאן

העיצוב על פי אולה

הפרויקטים הייחודיים של מעצבת הפנים אולה אלישר מציגים את ה'אני מאמין' שלה: עיצוב מושכל, מתוכנן היטב, המבוסס על חומרי גלם איכותיים, במטרה ליצור חלל שיהיה רלוונטי לשנים רבות

שחר בן-פורת Designer דצמבר 2018
בית פרטי בתל-מונד (צילום: עודד סמדר)

אולה אלישר (צילום: כפיר זיו)

"אני לא מתעניינת בטרנדים שבאמצעותם יוצרים עיצוב שאורך החיים שלו קצר. חשוב לי לעצב חלל אשר ימשיך להיות רלוונטי גם אחרי 10 ו-15 שנה. לכן אני מקפידה על איכות בכל מה שאני עושה – החל מתהליך החשיבה והתכנון ובאיזה בחומרים אני משתמשת".

את הדברים אומרת מעצבת הפנים אולה אלישר, הבעלים של משרד לעיצוב פנים by Ola. בהתאם, אלה הלקוחות שלה: אנשים המבינים בעיצוב, הרוצים חלל המתאים לאופי שלהם, לצרכים שלהם, למצב המשפחתי, למקום בו הם חיים – וללא פשרות.

כאן ובתמונה הבאה: אולם תצוגה אלומתריס (צילומים: שי אפשטיין)

שיתופי פעולה אקסקלוסיביים

אלישר עלתה לישראל בשנת 1996 מאוקראינה, כאשר הייתה בת 17. אחרי תקופה קצרה עברה להתגורר במלטה, ואחרי שנה וחצי חזרה לישראל והחלה ללמוד עיצוב פנים. היא בוגרת המסלול לעיצוב פנים של המכללה למינהל ובעלת תואר B.Design, ולפני 11 שנה פתחה את הסטודיו שלה.

אלישר מתמחה בפרויקטים פרטיים – בתים ודירות – לצד פרויקטים מסחריים, כגון משרדים ואולמות תצוגה. "העיצוב שלי מבוסס על הקפדה על הפרטים הקטנים ביותר. כל זה מתוך הבנת הצורך של הלקוח להיות ולהרגיש ייחודי. בהתאם, החללים שאני יוצרת מתאימים באופן מדויק ללקוחות עצמם ולא לאף אחד אחר. לכן העבודות שלי נראות מאוד שונות אחת מהשנייה".

כאשר אני מבקש ממנה לספר על פרויקטים שהיא חתומה עליהם, היא מציגה בפניי את אולם התצוגה של חברת אלומתריס פרימיום. האולם ממוקם בקומת הקרקע של מתחם גב-ים בהרצליה פיתוח, ומשתרע על שטח 250 מ"ר. "זה אולם תצוגה מאוד מיוחד ומאתגר", היא מספרת. "החברה מתמחה בפתרונות מתקדמים לחלונות ולדלתות. בפרויקט זה שאפנו לממש את חזונו של הלקוח – ליצור חוויית קנייה חדשה בתחום האלומיניום.

"האתגר המשמעותי שעמד בפניי היה הרצון ליצור חללים מאלמנטים של פתחים. האולם עוצב באמצעות שימוש במוצרי החברה כהשראה רעיונית וכחומר גלם של ממש. בעזרתם יצרנו משחק של נקודות מבט מרובות ביחס לכל מוצר, כאשר כל מבט חושף מוצר או אווירה שונה, המתאימה לסגנון המוצר".

אחת ההתמחויות של סטודיו by Ola היא בשיתופי פעולה עם חברות יזמיות בתחום הנדל"ן. "אני נכנסת לתמונה משלב המיתוג והפיתוח של הפרויקט, ומתאימה אליו את עיצוב הפנים. כך אני יוצרת עבור החברה עיצוב פנים ייחודי ונכון לפרויקט שמטרתו לסייע ליזם במכירה". שיתופי פעולה אלה נעשים עם חברות נדל"ן אקסקלוסיביות, שמציעות ללקוחות שלהן תמונה מלאה ומפורטת של הפרויקט.

בית פרטי בתל-מונד (צילום: עודד סמדר. לחצו להגדלה)

להאיר את החלל החשוך

סטודיו by Ola מתמחה, כאמור, בפרויקטים פרטיים, ואחד הפרויקטים שהיא אוהבת במיוחד הוא בית אותו תכננה עבור משפחה בתל-מונד. בבית מתגוררים זוג הורים וארבעה ילדים, יחד עם שני כלבים ושני חתולים. הבית משתרע על פני שטח בנוי של 300 מ"ר. השניים רכשו את הבית וביקשו ליצור את החלוקה הפנימית שלו מחדש, כך שיתאים לצורכיהם כמו גם לסגנון העיצובי המועדף עליהם.

"זה פרויקט שנכנס ללבי בזכות הלקוחות המדהימים, שהפכו את תהליך העבודה להנאה אחת גדולה", מספרת אלישר. "מדובר במשפחה החיה בהרמוניה מעוררת השראה, ועל בסיס זה יצרנו את החזון לתכנון הבית – בית בו כל החללים מתקיימים בהרמוניה ייחודית אחד עם השני. השתמשתי בקווים נקיים ומודרניים ובפלטת צבעים מאוד רגועה, במטרה לאפשר לבני המשפחה להביא את אופיים המיוחד ואת הצבעוניות שלהם לתוך הבית". החללים הציבוריים בבית פתוחים ורחבים, ובעזרת בחירה מדויקת של חומרים וריהוט נוצר חלל גדול עם אווירה נעימה.

דירה בתל אביב (צילום: שי אפשטיין)

פרויקט פרטי אחר הוא ביתה של לקוחה במרכז תל אביב. עד שאלישר נכנסה לתמונה, זו הייתה דירה חשוכה בבניין בן 30 שנה, אשר הייתה מחולקת לחללים קטנים בסגנון של פעם. לפי דרישת הלקוחה הוחלט לשפץ את הדירה כמעט מהיסוד ולהפוך אותה לחלל מואר, פתוח ומעוצב. תקציב הפרויקט הוגדר מראש והביא לבחירת חומרים מיוחדים ושימוש בפתרונות יצירתיים על מנת להפוך את הדירה לייחודית ומעניינת במגבלות התקציב.

"בפרויקט שברנו את כל הקירות המפרידים בין החללים הציבוריים בדירה, במטרה להפוך את החלל הציבורי לחלל אחד גדול ופתוח". מאחר שהדירה מלאה בפרטי אמנות מיוחדים, שחלקם נאספו עם השנים וחלקם נוצרו על ידי בעלת הדירה עצמה, בחרה אלישר להשתמש בחלל הציבורי בפלטת צבעים עדינה, המבוססת על גוונים המשתלבים זה עם זה, ומספקים רקע ייחודי לפריטי האמנות ויוצרים חלל הרמוני ונעים.

אלישר תכננה במיוחד ספריית מתכת, הניצבת על קיר הטלוויזיה. "ספרייה זו עוצבה והותאמה במיוחד לחלל", היא מסבירה, "והיא מספקת מקום אחסון גלוי לספרים ולאוסף פריטי נוי". המטבח תוכנן מחדש, והפך להיות חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי של הבית. הבחירה הייחודית בגוון השחור לחזיתות הארונות נותנת קונטרסט לעיצוב הבית כולו, מדגישה את הרהיטים הבהירים, ומושכת את תשומת הלב לחלל המרכזי של הבית, בו מתרחשת רוב הפעילות היומיומית של הדיירים.

תוך היכרות מעמיקה עם האופי והצרכים הייחודיים של כל לקוח, יודעת אלישר לעצב בכל פעם מחדש חלל ייחודי, מסוגנן ומזמין, בין אם מדובר במשרד, באולם תצוגה או בבית.


www.byola.co.il
054-4961000
by OLA
studiobyola

טוב לדעת
נגישות