Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה - עדכני, מגוון ועשיר בכתבות ובמאמרים מקצועיים בשלל תחומים

אמן הארט

שפה קולינרית אמנותית שיוצאת מגבולות הצלחת, היא המוטו של השף שגב משה, במסעדת 'שגבארט' שחוגגת 5 שנים

יובל בן משה (צילומים: אנטולי מיכאלו) שמנת ספטמבר 2019
צילום: אנטולי מיכאלו

לפני 5 שנים, כשהסב השף שגב משה את מסעדתו בהרצליה למסעדה שמגישה לא רק אוכל אלא גם אמנות, המוזות נשארו פעורות פה מהיצירות והיצירתיות. עכשיו, השף והמסעדה, מרעננים ומחדשים את המנות ואת האמנות שלצידן.

"במשך 14 שנה אני יוצר, חושב, מבשל וטועם, ומתרגש בכל פעם מחדש, כאילו אני עושה זאת לראשונה. השנה 'שגבארט' לוקחת את האמנות צעד אחד קדימה ומרעננת את גבולות החוויה. במציאות של ימינו לא ברור מאליו להוביל מסעדה שהפכה למוסד במשך כל כך הרבה שנים, ועל כך תודה לקהל הסועדים הנאמן ולצוות המדהים שלי, שהופך את הפנטזיה למציאות בכל יום מחדש", אומר השף.

גרסת 2019 של המסעדה מגיעה עם שפה קולינרית-אמנותית חדשה, שיוצאת מגבולות הצלחת עם תפריט עדכני ועיצוב חדש. המנות בתפריט מחוברות כולן לקו אמנותי שיצר השף ונדמה כאילו הן לא יכולות להיות מוגשות לשולחן אלא רק בפורמט הזה, המדויק, המזוקק והמפתיע. וההשתאות מתחילה בנראות של המנה ורק לאחריה בטעמיה המיוחדים.

אוכלים עם העיניים

צילום: אנטולי מיכאלואין ספק שהמסעדה נחשבה בתחילת דרכה לפורצת דרך בכל הקשור לחוויית בילוי בישראל, עם בישול עילי, שימוש בכלים לא שגרתיים ועיצוב שהזכיר סמטה אירופאית רומנטית.

בהמשך הציעה המסעדה לסועדיה אמנות על הצלחת עם תמונות תלת-ממד עליהן הונחו המנות. וכעת היא לוקחת את האמנות צעד אחד קדימה, במיצגי אוכל רבגוניים ומסקרנים על השולחן ובחלל המסעדה המעוצב.

"קן הציפורים" – מנה מעוטרת בצמחייה ובפרחים וטומנת בתוכה סלט חגיגי הנגלה בעת הרמת הקלוש.

"צדפות מאורז תפוח", מנה עם קרפצ'יו פילה בקר מונח על חלוקי נחל שחורים. אלה רק חלק מהמנות החדשות בתפריט שהרכיב השף שגב לרגל 14 שנות פעילותה של מסעדת השף הראשונה שלו בהרצליה פיתוח.

צילום: אנטולי מיכאלו

חוויה של נראות

ומי שמקפיד כך כל על הנראות של המנה, מקפיד כמובן גם על נראות המסעדה. על עיצובה החדש של המסעדה אחראי מעצב הפנים גיא סירוטה, שתכנן יחד עם שגב את החלל החדש: "רציתי להשיג בעיצוב מעטפת שתייצר במסעדה אווירה של סטייל ואומנות, כפי שיש באוכל של 'שגבארט'. על כן חיפשתי ברחבי אירופה שלל פסלים וחפצי אמנות בצבעי שחור וזהב, שיונחו בנישות המרובעות על הקיר המרכזי וברחבי החלל, אותן בחרנו להאיר בגוון צהבהב אשר מעניק מצד אחד אווירה יוקרתית ומצד שני מייצר חום נעים", מסביר סירוטה.

עוד בתפריט החדש: לבנה וחציל שחור, סלט ים תיכוני, מרק חצילים, ריזוטו עם פטריות פורטבלו, סטייק עוף צלוי על פחמים, פילה בקר עם קרם תפוח אדמה, סביצ'ה פרואני, מוסר בר-בלאנק, פסטה סלמון – סלמון מוקפץ עם לבבות ארטישוק, כרוביות ופלפלים צלויים בפחמים מוגשים עם ספייסי טונה ועוד.

בין הקינוחים מככבים: עוגות גבינה קטנות ומצופות בטעמים המוגשות על פלטת צבעים של צייר צרפתי המצייר בסמטה רומנטית, וגם מגוון שוקולדים המוגשים על לוח שחמט. בהחלט ניצחון של מלכים.


SegevArt#, שנקר 16, הרצליה פיתוח.
טוב לדעת
נגישות