Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה - עדכני, מגוון ועשיר בכתבות ובמאמרים מקצועיים לקריאת המגזין - לחצו כאן Designer חדש באקסטרה: גיליון ינואר 2020 של מגזין העיצוב

ניגא שף For Home

איך הפכו מטבחי החוץ לחווייתיים ואפקטיביים מאי פעם; כך ייראו המטבחים שלנו בשנת 2020. חידושים ומגמות

צילום: באדיבות Alpes Inox

םם

Cooking OUTDOOR

החורף הישראלי השמשי מייצר הזדמנויות רבות ליהנות מהגינה ומהמרפסת כמעט מדי יום. המותגים מצידם לא נותרים אדישים ומציעים שלל פיתוחים שמאפשרים למטבח החיצוני לתפקד כיחידה עצמאית מאובזרת לעילא, שאינה נופלת מהמטבח המושלם שמחכה לנו בבית. לרגל שנת 2020, קבלו סקירה מקיפה על הפריטים והמוצרים שהופכים את מטבחי החוץ לחווייתיים, אפקטיביים ויפים מאי פעם

באדיבות U-LINE

בין אם מדובר בקיץ, בסתיו או באביב, סביבת החוץ הביתית מהווה עבורנו ציר חשוב ומרכזי, שווה בחשיבותו למרחב הפנימי. אנו עושים בחוץ הכל: מבלים עם משפחה, עם חברים ועם אורחים, נהנים מהאווירה המרגיעה, מהאוויר הצח, ממי הבריכה הצוננים, ומפיקים ארוחות משובחות במטבח החוץ – שהפך למוטיב חשוב ומרכזי בחוויה הזו.

מטבח החוץ כיום הוא חווייתי, מקצועי ועצמאי מאי פעם. העיצובים ארגונומיים, התכנון נתפר במדויק על פי צורכי בעלי הבית, ומוצרי החשמל הופכים אותו ליחידה גסטרונומית שאינה מביישת את המטבחים המצוינים במסעדות מהמובילות בעולם. בנוסף, העובדה שמטבחי החוץ מאובזרים באופן מלא, מאפשרת לארגן את כל הארוחה במקום אחד.

"היום יש לנו אפשרות לשלב מגוון רחב ופרקטי של אמצעי בישול ואפייה במטבחי החוץ, וכמובן המטבח עצמו שעשוי חומרים איכותיים ובעיצוב מרהיב", מסבירה יעל מוסקוביץ, מבעלי חברת ניגא שף FOR HOME, יבואנית מותגי מטבחים ומוצרי חשמל פרימיום למטבח הביתי והחיצוני. "קולינריה היא חלק חשוב בתרבות האירוח הישראלית, לכן לא בכדי, מעבר לעיצוב עדכני ויוקרתי – רבים מבקשים לשלב את כל אמצעי הבישול הדרושים כדי להפוך את המטבח ללא פחות ממושלם".

באדיבות ALPES INOX

וגם מוצרי חשמל פרימיום

"זה מתחיל ברהיט המטבח עצמו. אנחנו רואים כיצד המותגים ממשיכים לפתח את עיצוב המוצר והנדסת האנוש כדי ליצור מרחב שנראה נפלא, מיוצר באיכות גבוהה ומאפשר עבודה נוחה וחווייתית", מוסיפה מוסקוביץ. דוגמה לכך הם מטבחי המותג האיטלקי ALPES INOX, המיוצרים CUSTOM MADE, ביחידות מודולריות עשויות נירוסטה בגימור סאטן יוקרתי, בהן אפשר לשלב מגוון אדיר של מוצרים שהופכים את הבישול לאיכותי ביותר ומאפשרים לשמור על המטבח מסודר ונקי תוך כדי עבודה: משטחי הנחה והכנה נשלפים, מדיחי כלים מהירים במיוחד, פחי אשפה נסתרים במשטח העבודה, תנורי קומביסטימר מקצועיים (שמכינים לנו כמויות גדולות של מזון איכותי ושומרים על המנות חמות עד להגשה), מגירות קירור ומכונות קרח – הם רק חלק מהדוגמאות לכך.

אחד מיתרונותיו המובהקים של המותג טמון בעובדה ששלד המטבח עשוי כולו- חוץ ופנים – מנירוסטה, מה שמבטיח את עמידותו לאורך זמן. כמו כן לכל מטבח "נתפר" במיוחד כיסוי על פי מידותיו. יתרון נוסף הוא שלמעשה המטבח מגיע כשהוא כמעט מורכב לחלוטין ודורש רק חיבור לתשתיות ולהתאמות מינימליות, ובכך מקצרים משמעותית את זמן ההתקנה.

שחקני חיזוק משמעותיים לסביבת החוץ, שהצליחו לכבוש גם את השפים הגדולים בעולם וכוכבי-על כמו ריהאנה, קנדל ג'נר וקמרון דיאז, הם מוצרי החשמל של מותג הפרימיום VIKING, המיוצר בארה"ב, שנחתו לא מזמן בישראל ועתידים לשנות את חוקי המשחק בבישול במרחב החיצוני.

באדיבות Viking Professional

בדומה למטבחי ALPES INOX, גם המוצרים בסדרת Viking Professional עשויים 100% נירוסטה בעיצוב מוקפד ומהוקצע. המוצרים משלבים בין ערכים מקצועיים ואיכויות טכנולוגיות שמבדלות את היכולות והתוצרים מכל מה שהכרנו. במסגרת הסדרה מוצעים מגוון גרילי גז עוצמתיים, מבערים ואבזרי עישון בשר האידיאליים לטכניקות בישול שונות – החל מצריבה ו"סגירת" נתח הבשר ועד לצלייה היקפית של עופות, דגים וירקות בתנועה סיבובית, על ידי שימוש במתקן rotisserie ומבערי truesear ייחודיים לצלייה איטית של בשר ודגים.

ואם בסביבת החוץ עסקינן, אי אפשר שלא להזכיר את תחום הקירור: בנושא זה ראוי לציין את חברת U-LINE היוקרתית, גם היא מיוצרת בארה"ב, חברת אחות של המותג VIKING היושבת תחת אותו תאגיד. "החברה משנה את קונספט הקירור וההקפאה במרחב הביתי והחיצוני, על ידי שילוב ארונות ומגירות קירור וכן מכונות קרח אינטגרליות מתחת למשטח העבודה", היא מסבירה.

"הרעיון מתבסס על סידור נוח בהרבה של מוצרים על פי חלוקה לקטגוריות, נגישות והתנהלות ידידותית ונוחה, וביטול הצורך להציב מקרר גבוה ששובר את הנראות האלגנטית של המטבח וחוסם את המרחב הפתוח, לכן מקררים ומקפיאים אלה פופולריים מאוד גם במטבח הפנימי. בנוסף, המקררים יכולים להשתלב בכל מטבח עם חזית אינטגרלית מלאה, כך שלא ניתן לדעת שמאחורי המגירה מסתתר מקפיא או מקרר. לחלופין, ניתן לבחור גם חזית זכוכית או נירוסטה, בהתאם לקונספט העיצובי של המטבח".

באדיבות ALFA Forni

זמן הטאבון

לצידם של המטבחים מככבים בשנים האחרונות גם הטאבונים. הרצון לשמר טעמים אותנטיים הביא לפיתוחם של טאבונים בעיצוב מודרני ופרקטי, שמשחזרים במדויק טעמים ומרקמים של מיני מאפים ומנות נהדרות של בשר, דגים וירקות שלהם טעמים ייחודיים הודות לצלייה בטאבון בעל רצפת אבן טרקוטה מיוחדת.

"כך, למשל, הטאבונים של מותג היוקרה האיטלקי ALFA Forni, שעשויים נירוסטה בגימור מסוג Forinox -שהינו פטנט ייחודי לחברה. לטאבונים משטח אבן עבה ייחודית מסוג טרקוטה עם אפקט Memory heat, והם משחזרים באופן מדויק את אותה חוויה קולינרית כפרית וביתית המזוהה עם המטבח האיטלקי המסורתי", מסבירה מוסקוביץ.

"לצד חוויית האפייה הייחודית והמנות הטעימות, הטאבונים יוצרים טוויסט ויזואלי שמתכתב עם העיצוב המודרני המוקפד. הטאבונים מגיעים במגוון גדלים, צבעים ועיצובים המתאימים למרחבים שונים ולמטבחים בסגנון כפרי, מודרני ומקצועי. הודות למבנה הפנימי ולמבער גז אורכי, הטאבונים בעלי יכולת חימום מהירה במיוחד ביחס לטאבון אבן רגיל, ושומרים על צורתם ללא חשש מסדקים שנוצרים עם השנים בטאבוני אבן רגילים. בשילוב אמצעי הבישול הנכונים ותכנון מדויק של סביבת העבודה, ניתן לנצל את הגינה או המרפסת בצורה אופטימלית וליהנות מחגיגה קולינרית של ממש בכל בית".




םם

מבשלים חדשנות: כך ייראו המטבחים שלנו ב-2020

בעשור החולף ביסס המטבח את מעמדו כחלל החשוב והמושקע ביותר בבית. מאזור פונקציונלי וצנוע, הנחבא מבעד לדלת או ארבעה קירות, הפך ללב הפועם, למרכז הבלתי מעורער סביבו מתנהלים ומבלים בני הבית את מיטב שעותיהם. ככזה, ההשקעה בעיצובו מרקיעה שחקים – הוא נפתח לעבר החלל הציבורי ובעיצובו משולבים מיטב חומרי הגמר הקיימים וכן פיתוחים טכנולוגיים שעד לא מזמן יכולנו רק לחלום עליהם | צילומים: איתי אבירן

צילום: איתי אבירן

עכשיו עם תחילת שנת 2020, אפשר לומר בפה מלא שעבור אחוז ניכר מהישראלים, קולינריה הפכה שם נרדף לחוויית לייף סטייל רב-חושית. רבים מאיתנו פיתחו חך פנומנלי, נפתחו לטעמים של תרבויות רחוקות וגילו את חשיבות הרכבי המזונות ואופן הכנתם. כל אלה הובילו להתפתחות קטגוריה חדשה וחשובה: פתרונות מטבח מקצועיים עבור המטבח הביתי, ובכלל זה מוצרי חשמל שמיוצרים בהשראת יכולות הביצוע של אמצעי הבישול שאנו רגילים לראות במטבחים של מסעדות הגורמה ובמלונות הבוטיק.

"מכשירי הבישול המקצועיים לבית מעוצבים כך שיתאימו למראה המטבח הפרטי", מסבירה יעל מוסקוביץ, מבעלי חברת ניגא שף FOR HOME. "הדור החדש של המטבחים מאפשר גם לנו, הבשלנים הביתיים, להשתמש בפונקציות משוכללות ויעילות יותר משל מכשירי חשמל הסטנדרטיים שהכרנו. כך תהליך הבישול הופך לקל ויעיל יותר, והתוצאות – מרשימות".

המודעות לאורח חיים בריא עלתה פלאים בעשור האחרון, והמשמעות היא שיותר ויותר שמים לב לא רק לערך הקלורי אלא גם לאיכות וטריות המזון שאנו צורכים. "כדי ליצור מנות שעונות על כל הקריטריונים, נדרש לא רק כישרון אלא גם משאבים", מוסיפה מוסקוביץ. "המציאות האינטנסיבית והתובענית בה אנו חיים לא תמיד מאפשרת לנו להשיג את המטרה, אך הודות לפתרונות המקצועיים החדשים בהחלט ניתן להגיע לאיכות בישול ואפייה מקצועית ולהפיק אוכל מצוין ביתר קלות וללא כישורי בישול מובהקים. הטכנולוגיה החדישה הופכת את ההתעסקות הסיזיפית של הבישול עצמו למינימלית ובד בבד מאפשרת לנו להגיע לתוצאה איכותית פי כמה וכמה".

צילום: VIKING

צילום: VIKINGונראה שהשמים הם הגבול. גם אלה שסירבו בתוקף להיכנס למטבח, נהנים היום מסדרת מוצרים ייחודיים המושתתים על טכנולוגיות מהמטבח המקצועי ומשנים את חוקי המשחק. בתוך כך בולטים פתרונות יוצאי דופן לאפייה, לקירור, להדחה מהירה ולפתרונות יעילים לנידוף. "על מנת ליהנות מהיתרונות הבולטים של המוצרים, צריך לדאוג מראש לנושא התשתיות", מסבירה מוסקוביץ. "חלק ממוצרי החשמל זמינים במידות סטנדרטיות וניתנים להתקנה גם במטבחים קיימים, בעוד אחרים דורשים הכנות מיוחדות שיש לבצע לפני ייצור ארונות המטבח".

צילום: איתי אבירןבין המוצרים הבולטים בתחום, תנורי ה-combi steamer של המותג הגרמני MKN. "מדובר בתנורים בעלי מערכת נידוף מובנית למניעה של אדים וריחות בזמן הבישול והאפייה, עם נפח גדול במיוחד ומערכת הפעלה חכמה שיודעת לזהות על פי סוג המזון מהי צורת הבישול המתאימה ביותר", מסבירה מוסקוביץ, ומוסיפה:

"המערכת מודדת על ידי חיישנים את כמות המזון ומגדירה עצמאית את זמני הבישול, אחוזי הלחות והטמפרטורה הנדרשת לתוצאות מושלמות בבישול ובאפייה, תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים של המזון, צבעו ומרקמו.

"בתוך כך התנור הוא בעל מערכת ניקוי אוטומטית, שמבצעת ניקיון יסודי ללא מגע יד אדם על ידי טבלית ניקיון ייעודית. בסיום תוכנית הניקיון התנור נקי לחלוטין ומוכן לפעולה".

צילום: איתי אבירןבנוסף, מציינת מוסקוביץ את מדיחי הכלים של המותג הגרמני MEIKO, שפעולתם נמשכת כ-4 דקות ובצריכת מים נמוכה של 3 ליטרים מים בלבד למחזור הדחה.

"המדיח החדשני עשוי נירוסטה – פנים וחוץ – ומגיע לטמפרטורה של עד 83 מעלות, עובד עם חומרי ניקוי נוזליים ושואב בעצמו את הכמות הנדרשת להדחה מתוך מכל הנמצא מתחת לארון הכיור", היא מסבירה.

"מדי מספר חודשים מחליפים את מכל הסבון והחומר המבריק, כך שאין צורך לשים טבליות ניקוי בכל פעולה – עוד דרך להקל, ולו במעט, את ההתנהלות במטבח. בסיום יום העבודה יפעיל המדיח תוכנית לניקוי עצמי, כך שהוא תמיד נקי ומוכן לפעולה".

פיתוחים נוספים שמציינת מוסקוביץ הם כיריים מסוג אינדוקציה עם שישה מוקדי בישול: "מוקד הבישול פועל רק כאשר הוא בא במגע עם הסיר, ולכן בטיחותי יותר מלהבה גלויה, הבישול מדויק ומהיר, והזכוכית האיכותית קלה לניקוי". היא מסבירה. "מוצר נוסף שנכנס למערך הקולינרי הביתי הוא מכונת קרח בילט-אין המייצרת קרח טרי באופן אוטומטי ולפי הצורך, בעזרת חיישן וללא בקרת המשתמש".

טוב לדעת
נגישות