Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

מסע בין ארוחות הבוקר

אנגליה (הממלכה המאוחדת) ואיטליה, הן מדינות שנוכחות בתחרות האירוויזיון כבר משנותיו הראשונות. לכל אחת מהן מציע עידן רובין, שף ראשי קבוצת מסעדות בנדיקט, ארוחת בוקר מקורית ומסורתית

מערכת שמנת (צילומים: שרית גופן) שמנת אפריל 2019
צילום: שרית גופן

הממלכה המאוחדת: בוקר אנגלי

ארוחת בוקר אנגלית קלאסית, כוללת את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות ושומנים

מרכיבים (4 סועדים)

  • 2 בצלים, קצוצים
  • 4 תפוחי אדמה מבושלים למחצה, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • 150 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות (כחצי סלסילה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 8 נקניקיות פרנקפורטר
  • 8 רצועות בייקון
  • 4 ביצים
  • 400 גרם שעועית לבנה ברוטב (רצוי של היינץ)

ההכנה

  1. מחממים מחבת עם חמאה מזוקקת או שמן, ומטגנים את הבצל.
  2. מוסיפים את תפוחי אדמה והפטריות ומתבלים במלח ובפלפל.
  3. מוסיפים את עגבניות שרי להקפצה קצרה. במקביל צורבים את הנקניקיות והבייקון על מחבת יבשה.
  4. מחממים את השעועית, ובמקביל מכינים ביצי עין.
  5. מסדרים על כל צלחת ביצת עין, תערובת תפוחי אדמה, שעועית, שתי נקניקיות ושתי רצועות קריספי בייקון.

צילום: שרית גופן

איטליה: בוקר מונטה קריסטו

מנה קלאסית שהוגשה באמריקה, המורכבת מלחם מטוגן, שינקן וגבינה צרפתית. מוזמנים להוסיף רוטב מייפל

מרכיבים (4 סועדים)

  • חלה
  • 160 גרם גבינת ברי
  • 80 גרם שינקן
  • חצי כוס חלב לטבילה
  • 2 ביצים טרופות
  • 4 פרוסות בייקון
  • כף אבקת סוכר
  • רוטב מייפל ויסקי
  • כוס רוטב מייפל
  • כף חמאה
  • חצי צ'ייסר ויסקי

מרתיחים בסיר את כל המרכיבים ומצננים.

ההכנה

  1. פורסים מהחלה 12 פרוסות בעובי אצבע.
  2. מניחים פרוסת חלה, עליה מניחים גבינת ברי פרוסה דק ופרוסת שינקן.
  3. מורחים פרוסת חלה נוספת במעט מיונז משני צדיה ומניחים מעל השינקן.
  4. מניחים שכבת שינקן נוספת וגבינת ברי וסוגרים עם פרוסת חלה נוספת.
  5. יש להפעיל מעט לחץ כדי לשטח את הכריך.
  6. טובלים את הכריך בחלב ובביצה ומטגנים במחבת עם חמאה חמה 3 דקות מכל צד.

להשלמת המנה

צורבים 4 פרוסות בייקון ומניחים על כל אחד מהכריכים המטוגנים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם רוטב מייפל בצד.

טוב לדעת