Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

אינטימיות במרחב

חלל מרכזי, פתוח בבית המשקף את אופיו של בעל הבית, המשלב ביצירתיות בין פינות אוכל, אזור קריאה, סלון ופינת עבודה. אלה יוצרים חמימות ואינטימיות בבית שחלקיו - השונים זה מזה - משלימים מראה הרמוני ומזמין

שחר בן-פורת (צילומים: שי אפשטיין) Designer מרץ 2019
צילום: שי אפשטיין

הצרכים והרצונות של בעל הבית היו מעטים, מספר הנדסאי האדריכלות ומעצב הפנים אלון כהן, אבל הם אלה שיצרו תכנון מורכב יחסית. "למעט חדר רחצה וחדר ארונות, כל החלל, ששטחו 160 מ"ר, נותר בסיום התהליך פתוח, והוא עוצב באופן שמאפשר לבטא את אהבתו של בעל הבית למוזיקה קלאסית, לאומנות ולשימוש בחפצים אישיים יקרי ערך".

מעצב פנים אלון כהן
(צילום: יח"צ)

המבנה עצמו, מסביר כהן, הבעלים של 'אלון כהן אדריכלות ועיצוב פנים', היווה אתגר נוסף: "הבית נבנה במקור כבית סוכנות ששטחו היה 50 מ"ר, חלק ממשק חקלאי גדול במושב הנמצא בעמק האלה. במהלך השנים התווספו אליו עוד חלקים, שנבנו טלאי על טלאי. לכן, כאשר בעל הבית רכש את השטח, הבית כלל מספר חללים שהיו מופרדים לחלוטין זה מזה – אזור מגורים, מחסן, ועוד שני חללים שמטרתם לא הייתה ברורה.

"המשמעות היא בית המורכב מחלקים שונים זה מזה – בגובה שלהם ובחומרים מהם עשויות הרצפה והתקרה. אל מול זה חשוב להדגיש שהבעלים ביקש לשמור על המעטפת החיצונית של הבית, כולל כל הפתחים המקוריים".

הפרדה ואינטימיות

צילום: שי אפשטייןבאופן טבעי, התכנון המחודש כלל הפשטה של המבנה מכל מה שהיה קיים בתוכו: הרצפה, התקרה, הקירות ושאר החיבורים וההפרדות בין החללים.

החלל רחב הידיים תוכנן באופן שיאפשר בה-בעת תחושת מרחב עם אווירה אינטימית. שטחו של החלל עצמו הוא כאמור 160 מ"ר, והתווספה לו קומת גלריה בשטח 40 מ"ר, המוקדשת לשינה, אליה עולים בסולם. כל זה מתאפשר בזכות גובהו של החלל, המגיע עד ל-6.2 מ' בנקודה הגבוהה ביותר, וכן בזכות העובדה כי הבית מיועד למגוריו של הבעלים לבדו – זה אינו בית המתאים למשפחה, מדגיש כהן.

בעוד שהחלל פתוח, הוא תוכנן באופן היוצר הפרדה ואינטימיות. חדר הרחצה הסגור, עם אזור השירות, פונה לכיוון דרום, בעוד שהחלל המרכזי פונה לכיוון צפון. בנוסף, נוצר חדר ארונות סגור, הנמצא בגב המטבח. החלל המרכזי משלב מטבח, פינת אוכל, פינת קריאה, סלון ופינת עבודה; ביניהם פוזרו כונניות עמוסות ספרים, חפצי אומנות, ציורים ופסנתר.

המטבח ממוקם בכניסה לבית ובנוי בצורה פרללית (מקבילה), כדי לתת תחושה מזמינה לנכנסים. הסלון, אשר ממוקם בעומק הבית, מייצר דרמה בחלל הודות למרחק שלו מהכניסה, ובגלל התקרה החשופה.

לחלל נבחרה רצפת עץ בצבע וויסקי כהה, והתקרה, העשויה גם היא מעץ, נצבעה בצבע כהה יותר. "בדרך זו יצרנו תחושה חמימה בחלל", מסביר כהן את הבחירה. "אם התקרה הייתה לבנה בחלל כה גבוה ורחב ידיים, התחושה המתקבלת הייתה קרה ומרוחקת, בדומה לכנסייה. בזכות הבחירה הזו גם לא היה צורך להתאמץ במיוחד עם עיצוב הקירות, כי התקרה היא שנותנת את תחושת ה'וואו'".

צילום: שי אפשטייןהבחירה בצבעי עץ כהים לרצפה ולתקרה הובילה לבחירה בגוונים בהירים ועדינים לשאר החלל. הקירות נצבעו לבן, עמוד תומך נצבע בגוון של כחול בהיר, שני גוונים הבאים לידי ביטוי גם בשטיחים.

הווילונות בהירים גם הם, ואת כל זה משלימים רהיטי עץ וכיסאות שחורים באזור הישיבה שבמטבח. גופי התאורה הם בגוונים של שחור, באופן שמאפשר להם להיבלע בתקרה ובה-בעת לשמור על נוכחות עדינה. בין לבין פוזרו עציצים רבים.

"בחרנו בצבעים כהים לרצפה ולתקרה מתוך הבנה כי זו בחירה לטווח ארוך, שאפשרה לנו לבחור בפלטת צבעים בהירה ונעימה לעין בכל החלל הפתוח, כמו בגלריית אומנות", מסביר כהן.

"כל מה שקיים בין הרצפה לבין התקרה הוא מודרני ומינימליסטי. זה מונע מראה כפרי עמוס ושומר על מראה נקי, מאוזן ורענן ויחד עם זאת חמים ומזמין". כך, למשל, פינת האוכל שנבחרה, עשויה מעץ מלא בגוון בהיר, כדי ליצור את הניגוד המבוקש.

ההפרדה נוצרה גם בזכות ההעמדה של הרהיטים, בין אם בסלון ובין אם בפינת הקריאה, אשר נמצאת מתחת לגלריה. פינת העבודה מוקמה בחלק מעוגל של המבנה, אזור היוצר תחושה אינטימית המתלווה לאפשרות להציץ אל החוץ. בפינה זו יש אור טבעי במהלך כל היום, אידיאלי ליצירה ולהשראה.

אווירה מתאורה

צילום: שי אפשטייןאחד המאפיינים המרכזיים בעיצוב הבית היה השימוש בתאורה. למטבח נבחרה תאורה ממוקדת מעל משטח העבודה, ויש תאורה ממוקדת באזורים שונים. כך, למשל, באזור הקריאה מוקם גוף תאורה המאיר ישירות את הקורא. ביתר הבית נבחרה תאורה עמומה, המגבירה את תחושת האינטימיות.

גובה החלל מאפשר ליהנות מתחושה קרירה, יתרון משמעותי בעונת הקיץ. כהן בחר לחלל מאווררי תקרה ייחודיים, השואבים את האוויר החם כלפי מעלה. כאשר פותחים את אחד החלונות באזור הגלריה, בזמן שהמאווררים עובדים, החלל כולו שומר על טמפרטורה נעימה.

"התכנון והעיצוב של בית פרטי הוא לרוב שונה מאוד", מסכם כהן. "הייחודיות של הבית הזה יצרה אצלי חיבור מיוחד לבעלים שלו ולבית עצמו, וביחד הצלחנו לעמוד באתגר, ויצרנו איזון של חלל כל כך גדול".


עסקי: Cohen Alon architecture

Alon Cohen

alon_cohen_architecture

www.acarcs.com

טל'. 054-8145453; משרד: 02-9999459

טוב לדעת