Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

במפגש שבין מזרח למערב

בין המסורת העתיקה של המזרח הרחוק לבין המודרניזציה של המערב, החיבור בין הישן לבין החדש, והשילוב בפריטי הריהוט האומנותיים והעיצובים המודרניים - כך עוצבה דירת פנטהאוז ברמת השרון, ברוח אסיאתית בפרשנות עכשווית, ויצרה הרמוניה מרעננת המייצגת את הדואליות של בעליה

מיכל אסף (צילומים: עמית גושר) Designer יולי 2019
צילום: עמית גושר
ניסו רהיטי יוקרה

אחד האתגרים הגדולים הניצבים בפניו של אדריכל בבואו לתכנן מרחב, אישי או ציבורי, נקשר ללא ספק לתחושה שעליו להעביר בחלל המעוצב. משהו שיזקק את תהליכי החיים, המאוויים והרצונות של מי שיתגוררו בהמשך בדירה או בבית, ויחושו שהם שוהים בחלל שנתפר במדויק למידותיהם.

הנתון החשוב הזה עמד בבסיס החזון העיצובי של האדריכל יוסי אבן מסטודיו אבן מעצבים, בתכנון דירת פנטהאוז ברמת השרון. זה משלב בחלל אחד את שני מרכזי החיים של בעלי הבית: המזרח – סינגפור, תאילנד וסין – המקומות בהם מנהל בעל הדירה שנים רבות את חייו העסקיים; לבין חייו הפרטים כאן, במערב – בישראל ובארצות הברית. ברוח זו חיבר המוטיב המרכזי, בהתאם לפרוגרמה הייחודית שנבנתה, בין המסורת העתיקה של המזרח הרחוק לבין המודרניזציה של המערב. חיבור בין הישן לבין החדש, שיצר הרמוניה חדשה בחללי הבית, המייצגת את הדואליות של הבעלים.

עוצמה ואווריריות

צילום: עמית גושרחלל המגורים המרכזי מתפקד כלב דירת הפנטהאוז ומתנשא לגובה 7 מטרים. חללי המשנה: המטבח חדר השינה, חדרי הארונות והרחצה -גובלים ומשקיפים אל החלל המרכזי שנוכחותו מורגשת בכל שאר חללי הדירה.

כחלק מבקשת הדיירים, חייבה עבודת העיצוב לשלב השראה וציטוטים מ"מזרח ומערב". באופן זה הפכה דירה שתוכננה במקור בעיצוב מודרני אוניברסלי של קווים נקיים וגמר בצבע לבן, למקום המבטא את נפשו ואורח חייו הייחודים של הדייר.

המאפיין המרכזי לחיבור "מזרח ומערב", שהיה גם הבסיס המרכזי לעיצוב הדירה, הוא פסל הבודהה המיוחד אשר פוסל בתאילנד והוצב בלב הבית, על גבי במה מרחפת במרכז הקיר הראשי של הדירה. פסל הבודהה הוא אלמנט מרכזי חשוב מאוד לדייר ומייצג את הפילוסופיה העומדת במרכז חייו.

בגב הפסל מותקנת קליגרפיה של כתב סיני עתיק בחריטה ידנית צבועה בזהב, על גבי לוחות עץ טיק בגמר פוליטורה שחורה, שהובאו מסין בלוחות קטנים והותקנו על קיר הבטון. תאורת הלד – בהיקף גב הקליגרפיה ובתחתית במת הבודהה – מעצימה את תחושת הריחוף. רקע הבטון שנבחר לחיפוי הקיר מעביר את האלמנטים המסורתיים לקונטקסט עכשווי.

כבר עם הכניסה לדירה מתגלה החלל במלוא עוצמתו, התקרה הגבוהה וויטרינה המוצבת לאורך כל גודלו של הקיר המשקיפה על נוף הים. כדי לא לפגום במראה הייחודי של החלל המרכזי תוכננו מדרגות זכוכית מיוחדות, ללא קונסטרוקציית מתכת, אשר יוצרו באיטליה. הזכוכית עצמה יובאה מארצות הברית על ידי היצרן האיטלקי של המדרגות. השקיפות המוחלטת של גרם המדרגות משמרת את המראה האוורירי של החלל ואת הנוף המרהיב הנשקף לים. לכל אורכן של המדרגות, אשר המייצגות את המערב, "מרחפים" גופי תאורה בהשראת חג הפנסים של מזרח אסיה, יואן שיאו.

צילום: עמית גושר

ניסו רהיטי יוקרה

רטרו בזיקה מודרנית

"בעיצוב החללים ובבחירת הרהיטים בחרנו להשתמש בחומרים ובצבעים עזים כמו אדום, טורקיז, זהב, שחור ועץ טיק, האופייניים לתרבות המזרח, באופן שיחבר את מרכיבי העיצוב בהרמוניה לקווים נקיים ובעלי אופי מקומי", מסביר אבן.

ברוח זו התווספו לרהיטי העץ – שולחנות חלל המגורים, שולחן האוכל, המזנון, השידות וכד' – עיטורי פסים בעוביים שונים. הפסים עשויים בטכניקה של הדבקת עלי זהב שבוצעו באמנות על ידי האמן ניסו אדוט מניסו רהיטי יוקרה. בבחירת רהיטי הישיבה נעשה תהליך הפוך, כשנבחר עיצוב רטרו אופייני למזרח הרחוק בשילוב בדים חלקים עכשוויים בגמר קטיפה דמוי קורדרוי וקטיפה עם תבליטים. הספות, הכורסאות והכיסאות אשר תוכננו בתהליך זה, עוצבו ורופדו על ידי ניסו רהיטי יוקרה. וכך נעשה גם בגמר ההדומים בחדר השינה.

מטבח הדירה, הכולל בר משקאות והסבה, עוצב בעץ פוליסנדר ובשיש גרניט שחור. במרכזו הוצב שולחן אוכל ייחודי של ניסו, המגיע לאורך 620 ס"מ, ללא רגליים מרכזיות. גודלו המרשים ומיקומו המרכזי של השולחן נועדו לענות על צורכי האירוח הרבים של בעל הדירה.

גם בחירת אופן מיקום גופי התאורה נעשתה במחשבה רבה. בזמן שמרבית גופי התאורה בבית משוקעים בתקרה ונסתרים מהעין, שני גופי התאורה מעל פינת האוכל הינם היחידים הבולטים בנוכחותם, ושניהם תורמים אף הם לצורכי האירוח ולחשיבותם בעיני בעל הדירה.

צילום: עמית גושר

לחצו להגדלה

בדירה מותקנת מעלית המובילה מחלל הכניסה אל חדר השינה. המעלית טופלה בעיצוב ובחיפוי חדשים ונעשה שימוש בחומרים ובצבעים המאפיינים את העיצוב הכללי, החל מתאורה ייחודית בתקרה, חיפויי עץ, שיש ונירוסטה בקירות, ועד לשטיח שהותאם במיוחד על ידי ניסו רהיטי יוקרה.

סוויטת חדר השינה עוצבה בעץ טיק ובשחור בשילוב פסים מעלי זהב, ששולבו בהיקף המיטה והשידות ובשולחן העבודה מבית ניסו רהיטי יוקרה, בדומה לריהוט בחלל המרכזי. גב המיטה שולב בקיר ההפרדה של מבואת חדר הרחצה, וגם בעיצובו ובעיצוב המיטה שולבו קווים קלאסיים ועכשוויים בשחור ובזהב. אלה בולטים על רקע חדר הארונות העשוי כולו עץ ודלתות הזזה שקופות. כל מדף בחדר הארונות מואר עצמאית, כך שתכולת הארון גלויה ללא צורך בפתיחת הארונות. בדומה לשאר הדירה, גם בחדר השינה גופי התאורה בעיצוב ובייצור מיוחדים.

את המראה בחלל השינה משלים חדר הרחצה שחופה בלוחות מלאים cut to size של שיש שחור משולב גידים מוזהבים. המראה הכללי של הדירה מחבר בין החמימות של המזרח עם המודרניזציה של המערב, ומשלים הרמוניה ויזואלית ומקורית, ובעיקר מזמינה.


לפרטים: www.even-meazvim.co.il | פייסבוק: אבן מעצבים | אינסטגרם: even_design

טוב לדעת