Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה - עדכני, מגוון ועשיר בכתבות ובמאמרים מקצועיים בשלל תחומים

צרפתיות או לא להיות?

בירה צרפתית חדשה של חברת קרלסברג, ועוד ג'ין צרפתי אחד משובח ושלושה יינות צרפתיים, של חברת IBBLS, לכבוד יום העצמאות הצרפתי וגם לכל השנה. לחיים!

יובל בן משה שמנת יולי 2019
צילום: 1664 BLANC

הבירה הצרפתית החדשה: 1664 BLANC

חברת קרלסברג IBBL, יצרנית וייבואנית מותגי הבירה המובילה בישראל, מציגה לראשונה בישראל את BLANC 1664 – בירת חיטה צרפתית ומשובחת, בעלת ארומה וטעמים עדינים של פירות קיץ, הדרים ומרירות מעודנת.

לבירה החדשה גוון זהוב, בהיר ומעונן, המלווה בראש קצף לבן ויציב ששומר על טריותה המרעננת לאורך זמן. הבירה קלילה ומרווה, 5% אלכוהול ואיזון מושלם בין פירותיות מתקתקה, הדריות מרעננת ומרירות מעודנת. הבירה החדשה מייצגת את אורח החיים הצרפתי, המאופיין באלגנטיות והנאה מהחיים.

הקשר הצרפתי

BLANC 1664 היא מהדורת בירת החיטה של מותג הבירה הצרפתי Kronenbourg 1664, שהיא הבירה הצרפתית הנמכרת ביותר בעולם (מעל 80 מדינות) המובילה את שוק בירות הפרימיום העולמי.

חבל אלזס מפורסם בהיותו אחד האזורים הפוריים במרכז אירופה. הקרבה של המבשלה לאזורי גידול הדגנים וזני הכשות הצרפתיים Strisselspalt מאפשרת שימוש בחומרי גלם טריים ביותר המקנים לבירה את גונה הזהוב, הפירותיות העשירה וטעמי המרירות העדינים שמלווים כל לגימה.

המבשלה

ב-1850 עברה המבשלה לכפר קרוננבורג השוכן מערבה משטרסבורג. מדובר באזור גבוה שהטמפרטורות הקרירות שבו מאפשרות את תנאי ההבשלה הטובים ביותר. ב-2008 נרכשה המבשלה על ידי קרלסברג.

השם

מקור השם מורכב מהשנה שבה בושלה הבירה לראשונה, 1664, על ידי Jarome Hatt בשטרסבורג, חלק מאזור אלזס, הנמצא בצפון-מזרח צרפת ומזוהה עם מורשת גסטרונומית עשירה.

הבקבוק

1664 BLANC נמזגת מתוך בקבוק ייחודי ומעוצב ברוח מגדל אייפל. הוא מודרני ואלגנטי, בצבע כחול, ומעוטר בצבעי הטריקולור הצרפתיים, המקנים לו מראה יוקרתי ובולטות.

סיטדל ג'ין: הג'ין הצרפתי הארטיזנלי הראשון מסוגו

צילום: דיאג'יו

סיטדל ג'ין הוא ג'ין ייחודי המיוצר ב-Maison Ferrand, בית התזקיקים מהמיוחדים והמעניינים בחבל קוניאק. אלכסדנר גבריאל, המאסטר דיסטילר והבעלים של Maison Ferrand, בעל תשוקה לתזקיקים ולאופן הכנתם, הצליח להחיות את שיטות ההכנה הקדומות של הג'ין, בהן השתמשו לפני מאות שנים, עד שבשנת 1996 יוצר לראשונה סיטדל ג'ין – הג'ין הצרפתי הארטיזנלי הראשון מסוגו.

תהליך ההכנה של סיטדל ג'ין יוצא דופן, כבר משלב בחירת חומרי הגלם. החיטה הצרפתית נבחרה בקפידה, 19 התבלינים והשורשים המגיעים מרחבי העולם, כל אלה מעניקים לסיטדל ג'ין את אופיו הייחודי והבלתי מתפשר. פטל ערער, קינמון, כוסברה, הל, קליפות לימון ותפוז, שקדים ואגוז מוסקט – הם רק חלק מהשורשים המתבלים את סיטדל ג'ין.

סיטדל ג'ין הוא הג'ין היחיד שמזוקק בדודי זיקוק בהם מזוקק קוניאק, כאשר כל תהליך הזיקוק מתבצע מעל להבה פתוחה. מאוזן להפליא, עוצמתי אך אלגנטי ומעודן, בעל ארומה של ערער, הדרים ו-44% אלכוהול.

מומלץ לשתות סיטדל ג'ין בתוספת טוניק Fever tree איכותי עם קרח בקישוט לימון טרי.

צילום: Maison Saint Aix

אקס רוזה: 400 מטר גובה ו-3,000 שעות שמש בשנה

אקס רוזה – יין בעל בלנד מסורתי של גראנש (60%), סירה (20%) וסאנסו (20%). 30% מהיין מופק בשיטת SAIGNEE (דימום) שמעניקה ליין עידון מאופק. צבעו חוור מסורתי, והוא עשיר בטעמי פרי אדום בוהק, רמז לעשבים ים תיכוניים עם סיומת מרעננת. זהו יין רוזה מורכב, שמתאים מאוד לליווי ארוחות.

האקס רוזה מיוצר ביקב הוותיק Maison Saint Aix, אשר שוכן כבר 130 שנה בלב אזור פרובאנס, כשהוא מוקף ב-750 דונם של כרמים. חזונו של היקב לייצר את אחד מיינות הרוזה הטובים בעולם. בגובה של כ-400 מטר, לילות קרירים ו-3,000 שעות שמש בשנה, התנאים באזור היקב הינם אופטימליים לגידול זני הענבים המקומיים המשובחים.

צילום: וידאל פלורי'

קרוז הרמיטאז': לישון בעץ אלון

קרוז הרמיטאז' הוא האזור הנרחב ביותר בעמק הרון הצפוני ומתמחה ביינות עסיסיים ומתובלים מזן הסירה. יין זה עשוי 100% ענבי סירה ועובר יישון של 12 חודשים בחביות עץ אלון (פיודרים), מה שמקנה טעמי עשן לפרי האדום המאופק והמתובל. התוצאה היא יין עמוק, אך נגיש שמראה את הקסם של הרון הצפוני.

קרוז הרמיטאז' מיוצר ביקב וידאל פלורי, אשר נוסד ב-1781 והוא הבית הפעיל הוותיק ביותר בעמק הרון. וידאל פלורי הוא בית מסורתי שמגדל ענבים, מייצר יין וגם מתפקד כ-NEGOCIANT, כלומר – רוכש ענבים ממגדלים ומייצר מהם יין. כך ביקב מתמחים בכל אזורי עמק הרון עם יותר מ-20 יינות מכפרים שונים. היקב עצמו נמצא למרגלות הקוט רוטי – מהכרמים המפורסמים והטובים בעולם.

צילום: פמיל בוגרייה

הסנסר של פמיל בוגרייה

סנסר הוא הכפר המפורסם בעולם לייצור יינות מזן הסוביניון בלאן, אשר נמצא במזרח עמק הלואר. שם, בתנאים אופטימליים, מיוצרים יינות סוביניון בלאן מורכבים ומעודנים עם הרבה אופי.

הסנסר של פמיל בוגרייה הוא יין חד ורענן, עם חמיצות גבוהה, שהופכת את היין לליווי נהדר לאוכל, וניחוחות פרי עשירים שיוצרים יין מורכב וטהור. היין מיוצר ביקב פמיל בוגרייה – יקב משפחתי הפועל ברחבי עמק הלואר מאז 1885. כיום מטפלים ביקב בני הדור השישי ומנהלים את עסקי היין של המשפחה הכוללים 3 יקבים וכרמים רבים לכל אורך עמק הלואר.

משפחת בוגרייה מכוונת לייצג נאמנה את כל סגנונות היין שיש לאזור היין הייחודי הזה להציע, ובכך מציעה מגוון מרשים של יינות שמראים את כל גווניו וטעמיו של העמק הקסום.


* היינות מיובאים על ידי IBBLS ומהווים חלק מפורטפוליו היין המיובא ההולך ומתרחב של החברה.
טוב לדעת
נגישות