ככירורגית וכאישה, ביכולתי להזדהות עם המטופלת ולהתאים את המראה באופן אישי עבורה
ד"ר שירה שומר, נשואה ואם לשני בנים. בוגרת בהצטיינות לימודי רפואה בטכניון, חיפה, ובוגרת משפטים באוניברסיטת תל-אביב. התמחתה בכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי רבין, בלינסון. עבדה במשך כ-13 שנים לצד ד"ר חיים קפלן ורכשה ניסיון עשיר והכשרה מקצועית מעמיקה בתחום הכירורגיה הפלסטית, האסתטית ושחזורי שד. כיום מנתחת פלסטית בכירה בבית חולים "העמק", עפולה, ברשת מרפאות ארצית, ובעלת מרפאה פרטית בתל-אביב וקיסריה.
חולצה, חצאית ונעליים: אמור, שרשרת, עגילים, טבעות: BLOOM תכשיטים
"האסתטיקה תמיד הייתה חשובה לי, ואף שקלתי ללמוד אדריכלות, אך האהבה האמיתית שלי הייתה למקצוע הרפואה ולתחום הכירורגי בפרט. בכירורגיה פלסטית מצאתי את נקודת המפגש בין מדע לאומנות. זהו התחום היצירתי, המגוון והמספק ביותר לאין שיעור מבין כל המקצועות הכירורגיים והתוצאות תלויות רבות במנתח.
"ככירורגית וכאישה, ביכולתי להזדהות עם המטופלת, להבין לעומק את נפשה, התלבטויותיה, חששותיה ולהתאים את המראה באופן אישי עבורה ולא על פי אידאל יופי קבוע מראש. אני מבצעת מגוון רחב של ניתוחים פלסטיים אסתטיים, כגון, ניתוחים להצערת מראה הפנים, ניתוחי חזה וניתוחים לעיצוב הגוף. בנוסף, טיפולים אסתטיים כגון פיסול פנים והצערתם".
"כירורגיה פלסטית בישראל קרובה יותר לגישה האירופאית. הישראליות מעדיפות מראה טבעי יותר, רענן ונינוח בניגוד להגזמה האמריקאית הלא פרופורציונלית. הדבר נכון לגבי ניתוחי הפנים וניתוחי החזה".
"הישראליות יודעות היטב מהו רצונן ומעדיפות מראה טבעי ולהרגיש שלמות עם עצמן וגופן. בהגדלות הן מעדיפות שתלים בגודל קטן עד בינוני. כיום, מתגברת מגמה להוצאת שתלי הסיליקון ומילוי באמצעות הזרקת שומן עצמי או הרמת החזה, כאשר קיימת מספיק רקמת שד. הקטנת שדיים הוא ניתוח פופולרי, אך חשוב להתאים את החזה באופן פרופורציונלי למבנה הגוף. קיימת עליה במספר הגברים המגיעים לטיפולים אסתטיים וניתוחים פלסטיים. הצעירים מעדיפים ניתוחי אף והקטנות חזה והמבוגרים מעדיפים ניתוחי הרמת עפעפיים ומתיחות פנים וצוואר. גברים רבים מזריקים בוטוקס וחומרי מילוי ומעדיפים בעיקר הדגשת הסנטר וקו הלסת".
"במאה ה-21 התערבות כירורגית במה שהטבע נתן היא עניין שבשגרה. העלייה בתוחלת החיים מביאה לדרישה לשיפור המראה האסתטי, איכות החיים והחזרת תחושת הביטחון העצמי והאושר הפנימי. אם לפני כ-30-40 שנה אלו היו ניתוחים של האלפיון העליון, כיום, הניתוחים הפלסטיים והטיפולים האסתטיים הינם מנת חלקם של כולם.
"בעידן הרשתות החברתיות, תכניות הריאליטי וצילומי ה'סלפי' כולם רוצים להראות צעירים ויפים. הדרישה היום היא לתוצאות מהירות, מינימום פולשנות, מעט תופעות לוואי וזמן החלמה קצר. השימוש בטכנולוגיות מתקדמות ופיתוח מכשור חדשני זעיר פולשני יתעצם בעשור הקרוב ויאפשר לדחות במספר שנים את ההליך הכירורגי, אך לא ניתן יהיה להימנע ממנו".
"'היופי נמצא בפרטים הקטנים'. יחס אישי, חם, תומך, זמינות מלאה וליווי צמוד, לצד מצוינות מקצועית חסרת פשרות, שאיפה לשלמות והקפדה על כל פרט הינם ערך עליון".
"'לא יכולתי לבקש מנתחת קשובה, אנושית, מבינה וסובלנית כמוך. המון תודות על שעברת איתי את התהליך המדהים שבסופו של דבר הוביל לשינוי של חיי. בזכותך התוצאות מדהימות, הרבה מעבר לאיך שיכולתי לדמיין את עצמי'".
"אינני שופטת את מטופליי. אני מעניקה באהבה שירות במסגרת התרבות הקיימת. עם זאת, כאשר הציפיות אינן ריאליות או חורגות משמעותית מאידאל היופי אעדיף לא לטפל".
בטיחות המטופלים היא ערך עליון
ד"ר אסף פרסיץ, נשוי ואב לשניים. סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות באוניברסיטת דברצן בהונגריה. מומחה לכירורגיה פלסטית ורופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בבית חולים שמיר אסף הרופא, אחראי על תחום האסתטיקה של הפנים בבית החולים, וכן עובד במרפאה פרטית. משמש כרופא קרבי ביחידה מיוחדת של חטיבת הקומנדו של צה"ל.
חולצת פולו: פולגת, מכנסיים ונעליים: גולף, ז'קט: זארה, שעון: שעוני Edifice
"את ההחלטה להתמחות בכירורגיה פלסטית קיבלתי במהלך הסטאז'. כרופא צעיר אהבתי מאוד את העבודה המנואלית הכירורגית, כגון תפירת חתכים במיון, ומהר מאוד התחברתי לתחום ואף קיבלתי חיזוקים מהרופאים הוותיקים, שאני מתאים מאוד למקצוע. אחד הדברים שאני אוהב במקצוע זה התוצאות המידיות, שאנו רואים לאחר ניתוחים וטיפולים אסתטיים וכן לראות את המטופלים שלי מחייכים מאושר לאחר שהם מביטים במראה ומבחינים בתוצאות בפעם הראשונה, זה מבחינתי שווה הכל".
"ישראל מוערכת כמרכז ידע משמעותי בתחום הכירורגיה הפלסטית ואנו נחשבים לאחד המקומות המובילים יחסית לארצות הברית ואירופה. ניתן למצוא בארץ אוסף גדול של מובילי תחום בעלי שם עולמי גם בכירורגיה המשחזרת וגם בכירורגיה האסתטית. בסיום ההתמחות מספר גדול של רופאים ישראלים יוצאים להשתלמויות בחו"ל וחוזרים מומחים בשיטות המתקדמות ביותר במגוון גדול של תחומים, וזה חשוב מאוד לקידום המקצוע. גם מבחינת מכשור מתקדם אנחנו חזק על המפה עם מיטב החברות הישראליות אשר פרצו דרך ומובילות את תחום הלייזרים בעולם כולו".
"מתאר לעצמי שהייתי שף. אני מאוד אוהב לבשל, וכמו ברפואה זה דורש עבודה עם הידיים ושאר החושים, ההקפדה הפדנטית על נראות, שימוש נכון בכלים, הסיפוק העצום כאשר מצליח לך בהרכבת המנה זה משהו שמאוד דומה לכירורגיה פלסטית וגורם לי ריגוש דומה".
"אני מכור למוזיקה בניתוחים, זה נותן לי קצב ומעלה את מצב הרוח של כל הצוות בחדר הניתוח. אם לבחור שיר ספציפי אני אלך על השיר the impossible dream של להקה שנקראת Carter – שמדבר על האמונה התמידית והשאיפה להשגת הבלתי מושג, משהו שלמדתי עם השנים שלרוב הרצון והעקשנות הם הבסיס לשינויים בחיים ולהצלחות".
"'תתחיל הכי חזק שאתה יכול ולאט לאט תגביר' – מתוך 'מבצע סבתא' בין הסרטים הגאוניים שנוצרו בארץ".
"אני מאמין שבטיחות המטופלים במקצוע הרפואה ובמיוחד ברפואה אסתטית היא ערך עליון ובל יעבור. לעיתים אנו הרופאים חשופים לגחמות לא ריאליות וכאן אנו חייבים לחשוף את המטופלים לסכנות האפשריות. אם אני מעריך שרצון המטופלים לניתוח מסוים, או תוצאה כזאת או אחרת כרוך בפשרות אשר יכולות לסכן אותם, אני אציג להם את החלופות העדיפות ואתעקש להימנע מסיכונים מיותרים".
Mommy Makeover – להחזיר את מה שאבד
ד"ר הדר ישראלי בן נון, (42), נשואה ואם לארבעה. בוגרת הפקולטה לרפואה בטכניון, מומחית בכירורגיה פלסטית ואסתטית, מנהלת שחזורי שד ופלסטיקה של השד בבית החולים אסותא באשדוד, בעלת קליניקה פרטית ושותפה בוינקלר קליניק, קריית אונו ורמת אביב.
אוברול: זארה, נעליים: סטרדיווריוס, טבעות ועגילים: BLOOM תכשיטים
"תמיד ידעתי שאני רוצה לעסוק בכירורגיה, לעבוד עם הידיים, לתקן – לעזור. בהיותי בסטאז' פשוט נדהמתי, קיבלתי מקרים מורכבים ומגוונים כמו ניתוח שפה שסועה בתינוק, השתלת עור עקב כוויה וטראומה, סרטן שד עם כריתה ושחזור, שינוי מין מגבר לאשה, ניתוח מורכב של שיחזור פנים – כל אלה הקסימו אותי! המנעד הרחב מתינוק ועד קשיש, גברים, נשים והיכולת לעזור להם במו ידיי ולהחזיר להם את הביטחון והעצמאות שאבדו להם. היום אני מתמחה בשחזורי שד ובעיצוב ופיסול הגוף לאחר ירידה במשקל, הריונות, פוסט בריאטרי וכמו כן פנים (פיסול אף, שפתיים, עיניים וכו')".
"יש לי בשורה – ישראליות אוהבות טבעי. לא מוגזם. דורשות דיוק. בחוף המערבי למשל הן מאוד רוצות להראות ולהיראות, מאוד מוחצן, מישהו אמר קרדשיאן? האינסטגרם הפך להיות מודל היופי (המעוות לעיתים) החדש ושם מאמצים בחום כול טרנד פלסטי, גם אם הוא לא בדיוק מתאים לגוף או לפרופורציות".
"בתחום פיסול הפנים הן מגיעות בהמוניהן למילוי (שפתיים, שקעי עיניים, ידיים), פיסול אף ללא ניתוח והליכים של הסרת נגעים בעור עם לייזר. בתחום השדיים אפשר לומר שיותר הגדלה והרמה לחזה שצנח. אחד ההליכים היותר פופולריים אצלי הוא – Mommy Makeover שמחזיר לאימהות את מה שאבד לאחר ההריונות ואת דימוי הגוף והביטחון העצמי שלהן".
"כל העולם הולך צעד אחד קדימה. ממקום של הרבה התערבויות, חתכים, צלקות, נוצר ביקוש גדול לטכנולוגיות Minimally invasive surgery שבא לידי ביטוי במכשור ובלייזר. אם בעבר היינו מבצעים רק הליכים שנחשבים פחות חודרניים, ומקבלים לעיתים פנים חייזריות ומנופחות, היום ניתן להדק את עור הפנים ולהגיע לתוצאות נהדרות. חשוב לציין שהטכנולוגיות הללו גם עלולות להזיק. לכן כדאי מאוד לבחור נכון".
"יהיו פיתוחים חדשים בתחום המכשור האסתטי שיביאו לתוצאות מדויקות ופתרונות רחבים יותר לנושאים שהם בעייתיים כיום כמו עור כהה וכדומה. יהיו יותר ניתוחים והזרקות (היאלרונית ובוטוקס) גם מצד הגברים שמפתחים מודעות אסתטית מגוונת יותר".
"אולי הייתי עוסקת באמנות או בתחום טיפולי אחר שמשלב עבודה עם הידיים".
"קולד פליי! אחד השירים שאני הכי אוהבת הוא FIX YOU שמרגיע ונוסך ביטחון".
"להגיע לתוצאות מושלמות אבל טבעיות ולא מוגזמות".
"אני לא מסכימה לעשות דברים לא טבעיים שאני לא מאמינה בהם".
טרנד חדש: מראה טבעי ולא מנותח
ד"ר אריאל טיסונה (45), נשוי ואב לשלוש בנות, בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל-אביב. סגן מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית ומשחזרת במרכז הרפואי שיבא, מוביל את תחום שחזור השד בבית החולים.
חולצה וג'ינס: פולגת, בלייזר משובץ: זארה, עט: עטי חלל ספייספן נעליים: פרטי
"בכירורגיה פלסטית קיים שילוב נדיר בין מקצוענות ודיוק מהדרגה הראשונה, לבין מחשבה יצירתית ומציאת פתרונות ייחודיים למצבים מורכבים. מצאתי שהשילוב הזה ממצה את היכולות שלי בצורה הטובה ביותר. אני עוסק הרבה מאוד בניתוחי שד קוסמטיים ומשחזרים וכן במיקרוכירורגיה, אבל אוהב לבצע ניתוחי פנים וניתוחי אף".
"לפני מספר חודשים כיהנתי כיו"ר הכנס השנתי של האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. הכנס משך דוברים ומבקרים רבים מרחבי העולם וביניהם כמה מהשמות הבולטים בעולם. אני חושב שהמוטיבציה של מנתחים פלסטיים מובילים מהעולם להגיע לכאן ולהציג את עבודותיהם כאן נובעת מההכרה שמה שקורה בישראל משפיע על עולם הכירורגיה הפלסטית באופן מהותי".
"ניתוחי הגדלת שדיים וניתוחי אף הם עדיין שני הניתוחים המובילים, למרות שבתקופה האחרונה אני פוגש גם נשים רבות שמעדיפות לוותר על השתלים ולבצע הרמת שד, או הזרקת שומן עצמי לשד. התחושה והמראה טבעיים מאוד ומסמנים את הטרנד הכללי בכירורגיה פלסטית לעבר מראה טבעי ולא מנותח".
"יש בהחלט מקום לטכנולוגיות חדשות בכירורגיה פלסטית, ישנם הרבה תהליכים שבעבר דרשו כניסה לחדר ניתוח והיום ניתן לפתור בדרכים אחרות. עם זאת, חשוב להקפיד שמקבלים ייעוץ ממי שמסוגל להציע גם את ההליך הכירורגי המקביל, זאת כדי להיות בטוחים שאכן נשקלו כל האפשרויות הטיפוליות, ולא רק מה שהרופא מסוגל לבצע".
"אנחנו נעים לעבר פרוצדורות קלות ותכופות יותר במקום התערבויות דרסטיות. יותר תחזוקה ופחות שיקום, בעיקר בפנים. האם הטרנד הזה ימשיך? ימים יגידו".
"'If you fail to plan you plan to fail' אחד המנטורים שלי נהג לצטט בכל הרצאה את המשפט הזה שמכוון לכך שהכנה יסודית היא אחד המפתחות החשובים להתמודדות עם מצבים לא צפויים. אני מאמין שהמטופלים והמטופלות שלי מצפים ממני להתכונן לכל ניתוח כאילו הוא החשוב ביותר שביצעתי, ולהיות מסוגל להביא את היכולות שלי לידי ביטוי בצורה מיטבית גם כאשר מתגלים נתונים חדשים במהלך הניתוח".
"התערבות פלסטית צריכה לענות על צורך פלסטי. כאשר אני מתרשם שקיימת בעיה אחרת שאינה מטופלת (בעיה פסיכולוגית, זוגית, חברתית וכו'), ושהפניה לטיפול פלסטי היא תחליף לטיפול אמיתי בבעיה, אני מסביר למטופל או למטופלת שההתערבות הפלסטית היא לא המענה הנכון למצוקה שבה היא או הוא נמצאים, ומפנה לאנשי מקצוע מתאימים לטיפול יסודי בבעיה".
השילוב בין רפואה ליצירה מאפשר איכות החיים
ד"ר אריק בראל (51) נשוי ואב לשניים. מומחה בכירורגיה פלסטית משחזרת ואסתטית. מנהל המרפאה לעיצוב הגוף לאחר ירידה במשקל ושחזור דופן הבטן, בבית החולים בלינסון, בעל קליניקה פרטית בתל-אביב. בוגר בית הספר לרפואה בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים והדסה.
מכנסיים: קסטרו, בלייזר, חולצה, נעליים: פרטי
"תחום הכירורגיה הפלסטית, משלב יצירתיות ומציב אתגרים, הדורשים פתרונות מקורים ומשתנים. העיסוק בתחום הכירורגיה האסתטית מאפשר לנו הרופאים, לשפר את איכות החיים של המטופלים. באמצעות השינוי שאנו עושים, אנחנו נותנים להם סיכוי נוסף להרגיש טוב יותר עם דימוי הגוף שלהם, דבר שיכול להקנות ביטחון והערכה עצמית. אני עוסק בכל תחומי הכירורגיה הפלסטיק משחזרת ואסתטית. מכל מה שאני עושה, אני הכי אוהב את תחום עיצוב הגוף והשדיים. מדובר בשינוי הכי דרמטי לאישה, שיכול להקנות ביטחון ולשנות חיים".
"הרמה המקצועית של הכירורגיה הפלסטית בישראל טובה לא פחות, אם לא יותר, מרמתה בעולם המערבי. אנו נמצאים בחזית המדע, תוך שימוש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר".
"ניתוחי השדיים הם המובילים בקרב הישראליות. את התחום הלא ניתוחי, מובילים בעיקר טיפולים של מילוי שפתיים, תיקון עצמות לחיים ובוטוקס. גם בקרב הגברים הישראלים, הכירורגיה הפלסטית והאסתטית הולכת וצוברת תאוצה. כיום הגברים מודעים יותר לנראות שלהם, ומייחסים חשיבות גדולה לצורת הגוף שלהם, דבר שיכול להשפיע באופן ישיר על הביטחון העצמי. הניתוחים המובילים אצל הגברים הישראלים הם: גינקומסטיה – הקטנת שד, ובקרב גברים מבוגרים יותר, ניתוחי עפעפיים ומתיחת צוואר".
"העתיד צופן לנו שחזורי רקמות בצורות ביולוגיות ופחות ניתוחיות, באמצעות הנדסת איברים. חידושים אלו יופיעו יותר ויותר בתחום הכירורגיה הפלסטית המשחזרת, ויתפסו את מקומם גם במסגרת תחום הכירורגיה האסתטית".
"לאור האהבה שלי לפרק ולהרכיב דברים והאהבה למדע, אומנות וליצירה, הייתי שמח לעסוק בפיסול, מכונאות או פיזיקה".
"'הללויה' (Hallelujah) של היוצר והזמר לאונרד כהן".
"תמיד צריך לראות ולמצות את החיובי, בכל דבר שקורה".
"חיוך מאוזן לאוזן עם מבט מאושר! ההפתעה שניכרת על פניהם והשמחה של המטופלים שלי, ממלאות את לבי. כשהמטופלים שלי מרוצים מהתוצאה, אני מרגיש תחושה גדולה של סיפוק. מרגיש שבאמצעות השילוב בין רפואה ליצירה אני יכול לאפשר להם שיפור באיכות החיים. אני אוהב לעזור לאנשים, והעובדה שאני יכול לשפר את חייהם גורמת לי להרגיש נפלא בכל פעם מחדש".
"כל טיפול כירורגי משחזר או אסתטי, שחורג מגבול הטעם הטוב או אצל מטופלים פוטנציאליים בגילים צעירים מאוד".
לכוון ולשאוף הכי גבוה
ד"ר מיכאל משה, (42), נשוי ואב לשלושה, בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון, התמחה בכירורגיה פלסטית במרכז רפואי רבין. מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית, רופא בכיר בקופת חולים, מנתח בקליניקה פרטית.
חולצה ומכנסיים: קסטרו, חגורה: גולף, מעיל BOMBER: זארה, נעליים: H&M
"כירורגיה פלסטית משלבת בתוכה, ויתכן בצורה היפה ביותר ברפואה, שני מרכיבים מעט דיכוטומיים. למעט היותה מקצוע כירורגי בהגדרה, קרי מקצוע הדורש מיומנות טכנית, כירורגית ברמה גבוהה ביותר, היא גם מחייבת לחשיבה אומנותית, 'מחוץ לקופסה', עם ראייה מרחבית ואסתטית. זאת גם הסיבה להעדפה האישית שלי לניתוחים האסתטיים של הפנים והשד".
"בעיניי כירורגיה פלסטית בישראל נמצאת במקום גבוה ומכובד. ישנם פרמטרים רבים, אשר מגדירים את איכות הרופא והמנתח הפלסטי בפרט – הכשרה לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר: ברמה האקדמית והאופרטיבית, חשיפה למגוון רחב של מקרים וטיפול בהתאם לחידושים האחרונים בעולם, השתתפות בכנסים בינלאומיים והפריה הדדית עם המומחים בארץ ובחו"ל, והמדד האחרון, אך לא פחות חשוב –נגישות הטיפול למטופלים – לא משנה מאיזה מצב סוציואקונומי מגיע המטופל, הוא ראוי לטיפול הטוב ביותר. בכל אלה, ללא ספק כירורגיה פלסטית בישראל נמצאת במקום ראוי ומוביל בעולם".
"שלא בשונה מהעדפות של שאר המטופלים והמטופלות בעולם המערבי, יש עלייה בקרב ישראלים בדרישה לטיפולים אסתטיים בחומרי מילוי, בוטוקס וטיפולים משלימים לשיפור מרקם העור. מגמת העלייה קבועה ומתמדת. הניתוחים המובילים בקרב נשים הם הגדלת חזה, שאיבת שומן וניתוחי אף. גבר ישראלי מעדיף ניתוחי אף ושאיבות שומן".
"קשה לי מאוד לדמיין את עצמי שלא בתחום של כירורגיה פלסטית, אך אם הייתי בכל זאת חייב לבחור לעצמי עיסוק אחר, אני מניח שהייתי עוסק בהוראה בצורה כזאת או אחרת. בעיניי אין זכות ואחריות גדולה יותר מללמד ולחנך את דורות העתיד. גם אני למדתי וחונכתי על ידי טובי הרופאים ומנתחים פלסטיים בארץ וגם אני לאורך כל חיי הבוגרים מנסה להעביר ולהעשיר בידע את הסובבים אותי".
"ישנם מספר שירים שמהווים עבורי השראה בחדר ניתוח, אבל הבולטים ביותר הינם Alive של Pearl jam ו-I'm still standing של Elton John".
"קלישאתי ככול שישמע, המוטו שלי תמיד היה לכוון ולשאוף הכי גבוה שאפשר ורק כך, גם אם לא הצלחת במאה אחוז, עדיין תמצא את עצמך בטופ".
"קיימים שני קריטריונים חיוניים בהתאמת כל טיפול כירורגי או לא פולשני למטופל. הראשון הוא הידיעה שבחרתי את הטיפול הטוב ביותר עבור המטופל מכלל האפשרויות העומדות לרשותי כמטפל. השני הינו הביטחון כי המטופל מתאים ומסוגל לעבור את הטיפול המוצע לו. לדעתי מספיק שאחת מהדרישות לא מסופקת, אסור ופסול מבחינתי לטפל באותו מטופל".
להקטין את האף ולהגדיל את החזה
ד"ר צח שרוני, (47), נשוי ואב לשלושה. בוגר הפקולטה לרפואה בטכניון. בעלים של קליניקה פרטית בחיפה ורופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בקריה הרפואית רמב"ם בחיפה.
לבוש: פרטי
"תחום הכירורגיה הפלסטית הוא תחום מרתק ומגוון מאין כמוהו. אין תחומים אחרים בכירורגיה המערבים את כלל הגוף, ומציעים מגוון רחב כל כך של עיסוקים, החל מהכירורגיה המשחזרת, דרך גידולי העור, טיפול בפציעות ועד לכירורגיה האסתטית.
"שני מוקדי העניין שלי שונים מאוד זה מזה: בתחום הכירורגיה המשחזרת, ברפואה הציבורית, בחרתי לעסוק בטיפול במומים מולדים בילדים, ובעיקר בחך ובשפה שסועים, ואני עושה זאת גם ברמב"ם וגם ברחבי העולם במסגרת עמותה המארגנת ניתוחים ללא עלות לילדים בארצות מתפתחות. בתחום האסתטיקה בחרתי להתמקצע בניתוחי אף מורכבים (בשיטת ניתוח האף הפתוח) ובניתוחי אף מתקנים, אך אני עוסק רבות גם בניתוחי שד אסתטיים (הגדלות, הרמות והקטנות חזה).
"לדעתי ישראל נמצאת במקום טוב אך בפיגור קל לעומת העולם המערבי, כאשר אותן המגמות קיימות, אך מגיעות באיחור של מספר שנים".
"אם לקבוע על פי המטופלות בקליניקה שלי, הישראליות מעדיפות להקטין את האף ולהגדיל את החזה. הגברים הישראלים לעומת זאת, מעדיפים להקטין את החזה הגברי, אך חיים בשלום גם עם אפים לא אופטימליים".
"אני לא מאמין גדול בטכנולוגיה. לדעתי הרוב המוחלט של ה'מכשירים המתקדמים', מבטיחים הרבה ומקיימים מעט, ויש לא מעט הונאה בתחום, לכן לאחר מספר התנסויות לא טובות, בחרתי שלא לעסוק בתחום המכשור כלל".
"מישהו אמר לי פעם – 'תחשוב טוב, יהיה טוב', אך אני לחלוטין לא מאמין בכך. אני מאמין ב'תעשה טוב, יהיה טוב'. הטוב תמיד חוזר אליך ובדרך כלל בגדול. זה יכול להיות הסיפוק האישי מעשיית טוב במשלחת לטיפול בילדים עם שסעים בהודו, וזה יכול להיות הכרת תודה של מטופלת מרוצה שמביאה חברות. גם אם לעיתים זה לא נראה כך, בדרך כלל זה משתלם".
"יש טיפולים וניתוחים רבים שלא אסכים לבצע. אני תמיד שוקל את הסיכוי לשיפור מול הסיכון לסיבוך, וכאשר הסיכון גבוה יותר מהסיכוי, אינני מוכן להיות שותף לתהליך, גם אם המטופל/ת מתעקשים או לוקחים על עצמם את האחריות".
האיש הלבן
ד"ר אריאל ניימן, (38), מומחה בכירורגיה פלסטית בוגר בית הספר לרפואה pavlo safarik university בסלובקיה. התמחה בבית החולים רמב"ם, התאהב בתחום המיקרו כירורגיה, טס לטאיוואן וליפן לצורך התנסות לימודית והעשרה בתחום. בשנת 2016 זכה בתואר "מרצה מצטיין" מטעם הטכניון. כיום, רופא בכיר בבית החולים העמק בעפולה.
סריג פולו, מכנסיים, חגורה: זארה, סניקרס: קסטרו, שעון: שעוני Edifice
"כירורגיה פלסטית עבורי היא כלי ביטוי לדמיון וליצירתיות. היא מאפשרת את החופש ליצור, לעיתים גם ליצור יש מאין ולטפל בחולי ובבריאות יחדיו. הרומן שלי עם כירורגיה פלסטית החל כשהייתי בתוכנית חילופי סטודנטים. החותם עבורי לגבי המקצוע ניתן לאחר שלקחתי חלק בביצוע ניתוח שיחזור קרקפת לתינוק שנולד עם עיוות. בתום הניתוח התרגשתי מהתוצאה וממשמעותה. היכולת לגרום לשינוי כל כך מהותי ולהשפיע על איכות חייו של הפרט ושל הסובבים אותו, לאפשר לו להיות שווה בין שווים, היא זו שנתנה את הגושפנקא לגבי העתיד המקצועי שלי. אני מניח שמכאן גם מגיעה ההתעניינות שלי בשחזורים מורכבים בדגש על מיקרו כירורגיה – ראש צוואר ושד".
"מסתמנת מגמה אופנתית השואפת לקבלת מראה הרמוני, רענן וטבעי ככל האפשר. בתחום הגדלות החזה קיימת מעט ירידה באחוז הפונות ובמקביל קיימת עלייה באחוז ניתוחי הרמת החזה – מה שמדגיש את חזרתו של המראה הטבעי. הפרוצדורות היותר מבוקשות הן עיבוי שפתיים, בעיקר בקרב נשים צעירות ואילו המבוגרות מעוניינות בעיצוב ותחושת רעננות. סביב גיל 60 קיימת דרישה לניתוחי צוואר ופנים. הגברים הישראליים מעוניינים יותר בניתוחי גינקומסטיה (הקטנת שד לגברים) והרמת עפעפיים וסביב גילאי 40 + יש דרישה להזרקות של בוטוקס ומילוי בדגש על קו הלסת. ניתוחי עיצוב גוף מבוקשים גם אצל גברים ונשים בדגש על אלו שעברו הרזיה מסיבית".
"העתיד יהיה בהנדסת רקמות, יצירת איברים בתנאי מעבדה (כגון, אוזן) או באמצעות מדפסת תלת ממד, שתאפשר התאמה מלאה וטבעית של האיבר לאלו שעברו כריתה טראומטית / כריתה בעקבות גידול או עקב התפתחות לא תקינה של האיבר (מלפורמציה). בתחום הרפואה האסתטית אני מאמין שייעשה שימוש נרחב יותר במכשור לצורכי הצערת הפנים והגוף. ההתפתחות הטכנולוגית תאפשר לשלב בין התחום הניתוחי לתחום המשמר, מה שיפחית את הצורך בניתוחים גדולים ובחתכים גדולים, ובכך תאפשר למטופלים החלמה מהירה יותר, צלקות מינימליות וחזרה מהירה לשגרה".
"אני משער שהייתי מהנדס רכב, בעיקר של מכוניות ספורט. שילוב מנצח בין מקצוע לתחביב".
"'מה שחשוב בסרט איננה המציאות, אלא מה שהדמיון יכול לחולל בו", (צ'רלי צ'פלין).
"בשנת 2016 במהלך ההתמחות טסתי עם 'רופאים ללא גבולות' לשליחות באוגנדה. במשך עשרה ימים ניתחתי ברציפות כשלושים חולים, רובם ילדים בגילאי עשר, בעלי צלקות וכוויות. ביומי האחרון, הילדים שנותחו חיבקו אותי כל כך חזק וקראו לי 'מזונגה' בסווהילית, האיש הלבן. החוויה הייתה מעצימה, מחזקת ומוטיבציונית להמשך".