Search magnifier

חיפוש

(חדש: מצדיעים לכל מה שישראלי! מגזין 'תוצרת הארץ'* יוצא לדרך, עשיר בכתבות מכל תחומי העשייה הישראלית בהווה ולקראת העתיד. יופץ לקראת יום העצמאות ה-71. לפרטים ולהשתתפות: 03-5121188 (*תוכן שיווקי עכשיו קל ונוח יותר למצוא את הכתבה שלכם ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

תפרגנו לכם

לא ממש ברור מדוע הפרג זוכה לעדנה דווקא בחג הפורים, אבל זו עובדה! הקונדיטורית אושרת סולימני, מפטיסרי וונדרלנד ב"אגמון מרקט", השוק הקולינרי בגליל העליון, והקונדיטורית הראשית של מלון גליליון, התחברה לחומר הגלם השחור ומציעה מתוקים שאסור להחמיץ

מערכת שמנת (צילומים וסטיילינג: יפית בשבקין) שמנת פברואר 2019
צילום: יפית בשבקין

מקרון וניל ופרג

    חומרים לתערובת המקרונים

  • 150 גרם אבקת סוכר מנופה
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם קמח שקדים מנופה
  • 570 גרם חלבונים מיושנים (חלבונים שהופרדו מראש ועמדו כ-24 שעות בקופסה במקרר)
  • פרג לפיזור

    חומרים לגנאש וניל ופרג

  • 240 גרם שוקולד לבן 33% מוצקי קקאו
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • תוכן מחצי מקל וניל
  • 20 גרם פרג טחון טרי
  • 80 גרם חמאה

    הכנת המקרונים

צילום: יפית בשבקין

אושרת סולימני

  1. בקערת בן מארי (קערה מעל סיר מים רותחים), מערבבים את החלבונים עם הסוכר עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
  2. מעבירים למיקסר ומקציפים לקצף מבריק ויציב.
  3. מקפלים פנימה את אבקת הסוכר וקמח השקדים המנופים ומקפלים למסה הומוגנית.
  4. מזלפים עיגולים בקוטר 3.5 ס"מ, נותנים להם לעמוד בטמפרטורת החדר כחצי שעה ומכניסים לאפייה ב-160 מעלות כ-11 דקות.
  5. מצננים, הופכים את המקרונים וממלאים בגנאש הווניל-פרג.
  6. סוגרים כל זוג עוגיות לסנדוויץ'.

    הכנת הגנאש למקרונים

  1. ממיסים בזהירות במיקרוגל את השוקולד, מרתיחים את השמנת עם הווניל.
  2. מחברים ביניהם בעזרת מטרפה או בלנדר מוט (אידאלי), מוסיפים את הפרג.
  3. מצננים מעט לטמפרטורת גוף ומכניסים את החמאה. מערבבים היטב.
  4. מאחסנים במקרר עד להתייצבות (כ-4 שעות).

צילום: יפית בשבקין

עוגת פרג ושטרויזל גרמנית

(קוטר 26)

    חומרים לבצק

  •  150 גרם גבינה 9%
  • 90 גרם חלב
  • 90 גרם שמן קנולה
  • 75 גרם סוכר
  • 300 גרם קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח

    חומרים למילוי

  • 350 מ"ל חלב
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 40 גרם סולת
  • מחית וניל איכותית
  • 2 ביצים
  • 200 גרם פרג טחון
  • מעט קינמון

    חומרים לשטרויזל

  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 50 גרם שיבולת שועל
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים

    ההכנה

  1. את חומרי הבצק מערבבים במיקסר עם וו גיטרה למרקם קרמי עד לבצק רך.
  2. בסיר מניחים את החמאה והחלב ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את הסולת, הסוכר והווניל, ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש מיד ומניחים למנוחה כ-5 דקות לצינון והתייצבות.
  3. מוסיפים את הפרג והקינמון ולאחר שהתערובת התקררה מעט מכניסים את הביצים אחת אחת עד לאחידות.

    הכנת שטרויזל

  • מפוררים בעזרת הידיים את כל החומרים יחד לקבלת פירורים, מניחים במקרר עד לשימוש.

    הרכבת העוגה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים את הבצק ברינג משומן לשכבה אחידה, מעליו יוצקים את המילוי ומכסים בקראמבל.
  2. מכניסים לאפייה 25-30 דקות.

צילום: יפית בשבקין

כדורי פרג לימוניים טבעונים

(16 כדורים)

    החומרים

  • 125 גרם שיבולת שועל
  • 130 גרם אגוזי מלך לא קלויים
  • 85 גרם משמשים קצוצים מיובשים לא סוכר (ניתן להחליף בתמרים מגולענים)
  • מחית וניל
  • 18-20 גרם פרג טחון טרי
  • מיץ מ-2 לימונים בינוניים
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 60 גרם חמאת קוקוס מומסת
  • 60 גרם שמן קוקוס
  • קורט מלח
  • 30 גרם מייפל/ דבש אורגני/ אגבה

    החומרים לציפוי

  • 90 גרם חמאת קוקוס מומסת/ שוקולד לבן פרווה
  • 30 גרם שמן קוקוס מומס
  • 2 כפות פרג
  • מעט גרידת לימון

    הכנת הכדורים

  1. מעבדים את כל החומרים מלבד הפרג במעבד מזון, לאחר איחוד מוסיפים את הפרג ומאחדים (תערובת דביקה).
  2. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים מהתערובת 16 כדורים ומקפיאים כשעה.

    הכנת הציפוי

  1. בקערה מערבבים את חומרי הציפוי ומניחים מעל סיר מים רותחים (בן מארי) למנוע את התקרשות הציפוי ושמירתו נוזלי.
  2. מצפים את הכדורים ע"י ל ידי טבילה ושומרים בכלי סגור בקירור.
טוב לדעת