Search magnifier

חיפוש

(חדש: מצדיעים לכל מה שישראלי! מגזין 'תוצרת הארץ'* יוצא לדרך, עשיר בכתבות מכל תחומי העשייה הישראלית בהווה ולקראת העתיד. יופץ לקראת יום העצמאות ה-71. לפרטים ולהשתתפות: 03-5121188 (*תוכן שיווקי עכשיו קל ונוח יותר למצוא את הכתבה שלכם ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

משתתות

שש נשים, אושיות מובילות בסצנת הקולינריה והאלכוהול, במשתה שכולו חגיגה אחת גדולה, משתפות מה הן אוהבות ללגום ומה הן חושבות במלאת 110 שנים ליום האישה הבינלאומי

מערכת שמנת (צילומים: אנטולי קריניצקי) שמנת פברואר 2019
Array
מימין: אורלי סגל, אופיר לאמי

אורלי סגל

בעלים של משרד יח"צ בתחום הקולינריה והתיירות ואושיית קולינריה

הקוקטייל: מרטיני קוקטייל. 60 מ"ל ג'ין, 10 מ"ל ורמוט יבש, קרח, זית על קיסם. ממלאים את הכוס בקרח, מוזגים ורמוט, מערבבים או מנערים, מוזגים את הנוזל לכוס ומוסיפים זית או זיתים.

היין: סיירה קנטבריה ביאנקו. "עשוי בסגנון הנהוג בבורגונדי. השריה של חלק מהענבים בחביות עץ אלון לתקופה קצרה, על מנת ליצור אושר של טעמים ביין. ארומה עשבונית ולימוניות קלה, המשלבת בטעם רענן עם נגיעה מינרלית ונגיעה טרופית. פצצה של יין".

האלכוהול: המלכה האם זוברובקה. "נעימה וטעימה, עם טעם עשבוני שנשאר אחרי ומלווה נהדר ארוחה".

מחשבות ליום האישה: "אני שמחה שהגענו לחגוג שחרור, אבל ברור לכולן ולכולם שעצם העובדה שאנו חוגגים 'היום', משמעו שאין עדיין שוויון מלא. אני שמחה על היותי אישה, אבל חלקים מהדרך המקצועית שעשיתי קשים יותר בהשוואה למקבילי הגברים. נדמה לי שעובדה זו רק גרמה לי להצליח".

אופיר לאמי

מנהלת ובעלים של מסעדת האוזריה והאוזריה נקסט דור

הקוקטייל: לוינסקי סלינג. כותשים שתי פרוסות ג'ינג'ר בכוס היי בול, מוסיפים קרח, 3/4 ג'ין, 1/4 בנדיקטין, מנה מיץ לימון, חצי מנה מי סוכר, דש אנגוסטורה, משקשקים ומוזגים לכוס. מקשטים בפלח תפוז ו-2 טיפות אנגוסטורה.

האלכוהול: פטרון אנייחו. "אחת הטקילות המשובחות לטעמי, מופקת מגידול אורגני, בעלת טעם מיוחד ושונה, המזכיר ערבי שתייה עם אנשים שקרובים אל לבי".

היין: רוזה אדמה של יקב תבור. "מאוד אוהבת יינות רוזה בסגנון פרובנסאלי, כמה שיותר בהירים, צלולים ומעודנים, מה טוב".

מחשבות ליום האישה: "ביום שבו לא נצטרך לציין את יום האישה הבינלאומי, משהו ישקוט בתוכי. אם עדיין יש צורך לדברר את היום הזה, משהו בכללי המשחק החברתיים-העולמיים לא מאוזן".


צילום: אנטולי קריניצקי

מימין: איקה כהן, אפרת אנזל

איקה כהן

שוקולטיירית ובעלת מותג "איקה שוקולד"

הקוקטייל: וודקה מרטיני. 60 מ"ל רוסקי סטנדרט, 15 מ"ל ורמוט לבן יבש, קרח, זית ירוק עם קיסם. מערבבים את המרכיבים, מוזגים לכוס ומקשטים בזית על קיסם.

היין: וילה מריה. "יין ניו-זילנדי שאני אוהבת במיוחד, בגלל הניחוחות הטרופים אשר גורמים לי לחוש כאילו אני בחופשה".

האלכוהול: רוסקי סטנדרט. "לא נוהגת לשתות אלכוהול. אני אישה של יין. אבל אם כבר אלכוהול קטן, אז וודקה, ואם וודקה אז כזו כמו שהרוסים אוהבים – רוסקי סטנדרט. מעדיפה את הפלטינום החדש שלהם".

מחשבות ליום האישה: "עצם היותו יום תזכורת עבורי ל'מה זה להיות אישה בימינו', מדגיש בעיניי את העובדה שביומיום אני תופסת את עצמי קודם כל כאדם, שווה בין שווים, מבלי שהמגדר יאיים עליי או יקטין אותי. אינני קמה בבוקר וחושבת 'אני אישה', אינני מנהלת עסק וחושבת 'אני אישה'. נכון, יש עדיין דרך ארוכה, אבל ב-110 השנה שעברו – עשינו דרך ובזכותה במציאות של היום, כולנו – לפני הכל – בני אדם".

אפרת אנזל

אושיית קולינריה, בעלת עסק לקריאייטיב ופיתוח תוכן קולינרי

הקוקטייל: דקירי קלאסי. 45 מ"ל זקאפה 23, 20 מ"ל מיץ ליים טרי, 10 מ"ל מי סוכר (יחס של 1:1 סוכר ומים חמים). מוזגים את הכל לשייקר משקשקים עם מלא קרח ומסננים לכוס קופ מרטיני שצוננה מראש, מקשטים עם סליל ליים.

האלכוהול: זאקאפה. "אחד הרומים הטובים והמפורסמים בעולם. התאהבתי בו בשנות ה-20 לחיי, כשטיילתי במרכז אמריקה, וככל שעוברות השנים אני מאוהבת בו יותר ויותר. רום הוא אחד הדרינקים הנמכרים בעולם, ומשום מה בארץ הוא אף פעם לא תפס, וחבל, כי האקלים כאן בדיוק מתאים לדרינק שכזה: סקסי, חצוף וחזק אבל מתקתק. מושלם עם פירות הדר ופירות קיץ ופירות טרופיים. בקיצור – ממש נועד לקהל הישראלי".

היין: יינות אדומים. "אני שותה בעיקר יינות לבנים, אבל לאחרונה חזרתי מפיימונטה, ואי אפשר להגיע לפיימונטה מבלי להתאהב מחדש ביינות האדומים".

מחשבות ליום האישה: "אני מחכה ליום שבו לא נצטרך לחגוג את יום האישה, עידן עם שוויון זכויות מלא ותקרות זכוכית שייעלמו, השכר יהיה שווה, ללא כל משמעות למגדר".


צילום: אנטולי קריניצקי

מימין: אביבית פריאל, אודליה בנאי

אביבית פריאל

שפית ובעלים של מסעדות אוזריה ואוזריה נקסט דור

הקוקטייל: ציצאניס. 3 מנות צ'ינאר, 2 מנות וודקה, 3 מנות מיץ תפוזי דם, 0.5 מנה סירופ סוכר, 0.5 מנה מיץ לימון. משקשקים הכל עם קרח ומחלקים ל-6 כוסות לואו-בול, משלימים עם סודה ומקשטים עם נענע.

היין: KELLER- Riesling Trocken 2015. "ריזלינג גרמני זה היין האהוב עליי, ובנות ג'יאקונדה מפליאות למצוא ולייבא כמה מהטובים ביותר, אני אוהבת שהם קצת מתיישנים ומקבלים טעמים מורכבים".

האלכוהול: צ'ינאר. "אני אוהבת משקאות ממשפחת הביטרים. בחרתי בצ'ינאר בגלל הייחודיות שלו, הוא עשוי בין היתר מארטישוק, ואפשר לשתות אותו עם קרח ופלח תפוז, וגם להשתמש בו לקוקטיילים".

מחשבות ליום האישה: "מצער אותי שאנו נדרשות עדיין למועד בו מציינים את אי-השוויון בין נשים לגברים. מצער אותי שעדיין מדי שנה עולות אותן טענות לאי -שוויון בשכר, בהזדמנויות ובעיקר בזכויות בסיסיות במקומות שונים בעולם. והמסר שלי הוא: 'אל תקראו לנו מותק ואל תביאו לנו פרחים, פשוט תבחרו ביותר נשים לייצג אותנו בשלטון והילחמו לצדנו לשוויון זכויות מלא לנשים וגברים'".

אודליה בנאי

מנהלת פורום ביקורת מסעדות בתפוז, עיתונאית אוכל ומזכירת תא כתבי היין

הקוקטייל: קפיריניה. חצי ליים חתוך לקוביות גדולות עם הקליפה (המהדרין מסירים את העורק הלבן של הליים, בגלל טעמו המריר), 1 כפית סוכר, מנה וחצי קשאסה טובה. מכניסים לכוס אולד פאן את חתיכות הליים והסוכר, משתדלים שהקליפה תפנה מטה. עם מאדלר לוחצים בעדינות על הליים, ומקפידים לא לפצוע את הקליפה. מוסיפים קרח, קשאסה טובה, ומערבבים היטב, עד שהסוכר נמס.

האלכוהול: קמפארי. "זה האלכוהול היחיד שאני שותה 'נקי', ומאוד אוהבת את טעמו המר. אני אוהבת לשתות אותו עם טוניק ופרוסת לימון, ובתוך קוקטיילים".

היין: בלנד בורדולזי, יקב נעמן, רמות נפתלי. "מבוסס על קברנה פרנק, קליל ורענן, ויש בו טעמים של פלפל ירוק, תבלינים ופירות שחורים".

מחשבות ליום האישה: "לפני 110 שנה, וגם היום, נשים הן הקורבנות הראשונות של סכסוכים אלימים, הן נעקרות מבתיהן עם ילדיהן, נאנסות, נמכרות כזונות, ומשמשות מטבע עובר לסוחר. כאילו דבר לא השתנה מאז ימי התנ"ך".


סטיילינג השפית אביבית פריאל והשותפה שלה אופיר לאמי צולם באוזריה נקסט דור
טוב לדעת