Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

אבחונים בקפה

איזה סוג של אנשים ממתיקים את הקפה עם שלוש כפיות סוכר? האם יש קשר בין אספרסו למנהיגות? ואיזה קפה שותים אלו הגרים עם ההורים? אמור לי איזה קפה אתה שותה – ואומר לך מי אתה

צילום: shutterstock

לא צריך להיות פסיכולוג דגול כדי לדעת: הקפה שאנחנו מעדיפים לשתות והאופן שבו אנחנו בוחרים להכין אותו, מלמד עלינו משהו. קחו לדוגמה בני זוג היושבים לבליינד דייט ומזמינים קפה. כשהבחורה אומרת "אני רוצה בבקשה הפוך, חלש, רותח, עם חלב דל, בכוס גדולה מזכוכית. ובלי קצף", על פניו של הבחור מתיישבת עננה של בהלה. כשהיא מחזירה את הקפה ומבקשת מהמלצרית שתחמם אותו – וגם מסבירה לבחור בחיוך שכזאת היא – לא שותה את ההפוך שלה אם הוא לא בדיוק בטמפרטורה הרותחת שהיא אוהבת, הוא מיד מוסיף פרשנות משלו. למשל, שהיא שתלטנית ודקדקנית בפרטים, אולי אפילו בררנית אובססיבית, אז אולי כדאי שיזמין מהר חשבון.

האם מדובר במסקנה מרחיקת לכת או שיש דברים בגו? האם הקפה שאנחנו שותים מסגיר את תכונותינו? האם יש קשר בין אספרסו למוחצנות ובין לאטה למופנמות? האם פרפקציוניסטים אוהבים מקיאטו ורגישים מעדיפים אמריקנו? קודם כל, כן. אין ספק שאנשים שחולקים העדפות קפה דומות, עשויים לחלוק גם את אותן תכונות אישיות.

כך, למשל, אלו ששותים בעיקר קפה שחור, סביר להניח שיהיו מעשיים, ישירים, יציבים, דוגלים בפשטות ונוטים לשמרנות. בזמן שהעולם התקדם לקפסולות מוזהבות במכשירי אספרסו משוכללים, הם נשארו בגרסת 'הוט ווטר, סמול גלאס' בשל נטייתם לקיבעון והרצון התמידי שלהם לברוח משינויים.

אנשי האייס קפה, לעומת זאת, נוטים להיות צעירים ברוחם ויצירתיים. הם משוחררים מדאגות (ומספירת קלוריות), עושים מה שבא להם וישמחו להתנסות בחוויות מעוררות ובספורט אקסטרים.

אנשים שמזמינים קפוצ'ינו סטנדרטי, בלי תנאי סף ובלי בקשות מיוחדות, ייחשבו לזורמים וקלילים, כאלה שמסתפקים במה שיש ונוחים לסביבה יותר מאשר לעצמם.

חובבי הקצף, שמקפידים על שכבה שמנמנה ורצוי גם מעוטרת בלב, עשויים להיות המוחצנים שבינינו, ששמים דגש על חיצוניות ושמחים לפרוש בכל הזדמנות את נוצות הטווס. חלקם מחפשים חום ואהבה, ומוצאים בשכבת קצף את הפיצוי והפינוק.

אנשי האספרסו, שמסיימים כל ארוחה עם קצר או ארוך או כפול, נוטים להיות בעלי כישורי מנהיגות מפותחים. לרוב, בין הלגימות הקצרות מסתתרים טיפוסים וורקהוליקים, שיודעים לסמן יעדים – וגם להשיג את מה שהם רוצים.

אלה שמוסיפים לקפה שלהם אך ורק חלב סויה, עשויים להיות רגישים ללקטוז, טבעונים, אנשי בריאות, או פשוט כאלה שמרוכזים בעצמם ומרגישים צורך תמידי להיות מיוחדים.

מחפשי הקפה בטעמים, שמתענגים על מהדורות מיוחדות של אספרסו ומקפידים בנסיעותיהם לחו"ל לטעום את הטעמים המקומיים – הם עשויים להימנות על הנועזים ובעלי הדמיון, שאוהבים לנסות דברים חדשים ולהוביל טרנדים. אל תתפלאו אם תראו אותם מקדימים את זמנם גם בתחום האופנה והתרבות.

אי אפשר בלי הממתיקים המגזימים, שמוסיפים לקפה שלהם שלוש כפיות סוכר ומתלבטים אם זה מספיק. אלה תקועים עדיין אי שם בילדות, ולא יהיה מפתיע לגלות שהם עדיין מתגוררים בבית ההורים, ושאימא מכינה להם קפה וכריך בכל בוקר.

וקטגוריית אוהבי הנס קפה? הם אנשי האסכולה הישנה, שיושבים על משבצת הטיפוסים הרגועים בעלי האופי הנוח. הם מעדיפים שגרה, מסתפקים במועט ומתרחקים ממהפכות ותהפוכות בחייהם האישיים.

לסיום, רגע לפני שאתם הולכים להכין או להזמין לכם את הקפה התפור למידותיכם, אל תשכחו להכניס הכל לפרופורציה: שתו, תיהנו – ואל תשפטו. החיים הרבה יותר מורכבים מחלב סויה, טמפרטורה או שכבת קצף.


הכותבת מעבירה הרצאות וסדנאות חווייתיות בשם ״כוס הקפה שלי״. פייסבוק: 'כוס הקפה שלי- טלי סרי'
טוב לדעת