Search magnifier

חיפוש

עכשיו קל ונוח יותר למצוא כל כתבה ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים

מטעמי גבינות

מתכוני גבינה חגיגיים שמומלץ לאמץ כל השנה, באדיבות מחלבת טרה

מערכת שמנת שמנת יוני 2019
צלם: אנטולי מיכאלו

לביבות קייל ותרד עם מוצרלה ואמנטל, על מצע פירה כרובית וסלט עדשים

שף: ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית

חומרים לסלט עדשים שחורות (מנה אחת)

  • 100 גרם (משקל אחרי בישול) עדשים שחורות מבושלות
  • חופן עלי נענע טרייה, שטופים וקצוצים
  • מעט שמן זית
  • מעט מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • חומרים ללביבות ירק
  • 100 גרם קייל טרי, שטוף וקצוץ דק
  • 100 גרם עלי תרד טרי, שטופים וקצוצים דק
  • חופן עלי כוסברה, שטופים וקצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
  • חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 50 גרם גבינת אמנטל "נעם", קצוצה דק
  • 50 גרם גבינת מוצרלה "נעם", קצוצה דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח לבן מנופה
  • לטיגון: שמן קנולה

חומרים לפירה כרובית

  • 150 גרם (משקל לפני בישול) כרובית טרייה
  • 20 גרם חמאת "טרה"
  • 30 מ"ל חלב 3% "טרה" חם
  • 20 גרם שמנת חמוצה 15% "טרה"
  • 1/2 שן שום, קלופה
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הכנת סלט עדשים שחורות

  • מערבבים עדשים שחורות מבושלות ועלי נענע בקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.

הכנת לביבות

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבות.
  2. מחממים שמן קנולה בגובה 1/2 ס"מ במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה.
  3. טובלים כף בשמן, נוטלים מתערובת הלביבות ומניחים בזהירות במחבת.
  4. מטגנים כדקה וחצי מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. ממשיכים כך עד לסיום התערובת.

הכנת פירה כרובית

  1. מפרקים כרובית לפרחים, שמים בסיר מלא מים ומבשלים על אש גבוהה עד לריכוך מלא. מסננים היטב ומעבירים למעבד מזון.
  2. מוסיפים את יתר מרכיבי הפירה למעבד המזון וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך.

להגשה

  • מסדרים את הלביבות על צלחת הגשה, מוסיפים את פירה הכרובית וסלט העדשים ומגישים.

צלם: אנטולי מיכאלו

פטריות ממולאות בגבינות ברוטב שמנת פסטו

שף: לחם יין

חומרים

  • 7 פטריות פורטבלו גדולות
  • שמן זית להברשה
  • 100 גרם גבינת "טוב טעם" של "טרה"
  • 100 גרם גבינה בולגרית 5% משק "צוריאל"
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה "טרה"
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

החומרים לרוטב פסטו

  • 3 כפות צנוברים
  • 2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס שמן זית
  • 2-3 שיני שום קלופות
  • 15 גרם פרמז'ן

הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מסירים מהפטריות את "הרגליים", מברישים בשמן זית, מניחים בתבנית ואופים כ-30 דקות.
  3. מעבירים את הפטריות למסננת עד ליציאת כל הנוזלים.
  4. מערבבים את הגבינות עד לקבלת עיסה אחידה וממלאים את הפטריות. מחזירים לתבנית ואופים 30 דקות נוספות.
  5. את חומרי הפסטו מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה.
  6. מעבירים 4 כפות פסטו ושמנת למחבת ומבשלים כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל, על פי הטעם.
  7. בוזקים על הפטריות אגוזי מלך קצוצים ומגישים עם הרוטב.

צלם: רונן מנגן

פיצה במחבת

שף: ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית

חומרים לפיצה אחת

  • 5 עגבניות שרי שטופות וחצויות לאורכן
  • 75 גרם גבינת מוצרלה "נעם" של טרה, קצוצה דק
  • 50 גרם רוטב עגבניות
  • 1/2 כדור בצק

הכנה

  1. מחממים תנור ל-270 מעלות.
  2. מחממים מחבת בקוטר 24 ס"מ על אש גבוהה.
  3. כשהמחבת חמה מוסיפים את חצאי העגבניות כשצידן הפתוח פונה מטה וצולים אותן היטב במשך 2 דקות. מסירים מן האש.
  4. מפזרים מוצרלה קצוצה דק מעל העגבניות שבמחבת.
  5. יוצקים את רוטב העגבניות מעל המוצרלה בצורה שווה.
  6. מרדדים את 1/2 כדור הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח דק ככל האפשר, עד ליצירת עיגול בקוטר 26 ס"מ.
  7. נוטלים את הבצק המרודד, מניחים על רסק העגבניות ומכסים את המחבת תוך הידוק קצוות הבצק פנימה לדפנות המחבת.
  8. מכניסים את המחבת למרכז התנור החם ואופים במשך 8 דקות, או עד הזהבת הבצק. מוציאים את המחבת והופכים על צלחת הגשה.

חומרים לרוטב עגבניות

  • 50 גרם רוטב עגבניות מרוסקות
  • 25 גרם רסק עגבניות
  • 1/2 שן שום קלופה וכתושה
  • 1/4כפית סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • אורגנו יבש
  • פלפל צ'ילי חריף, לפי הטעם

הכנה

  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד להשגת מרקם אחיד.

חומרים לחצי כדור בצק

  • 250 גרם קמח לפיצה
  • 1.2 גרם שמרים יבשים
  • 7 גרם סוכר (כפית וחצי)
  • 3 גרם מלח (חצי כפית)
  • 150 מ"ל מים פושרים (3/4 כוס)
  • חצי כפית שמן זית

הכנה

  1. מערבלים במיקסר באטיות במשך חצי דקה לאיחוד החומרים, מוסיפים מים פושרים ושמן זית לקערה, עד קבלת בצק חלק ואחיד.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.

צילום: ירון ידעי

בלינצ'ס תפוח במילוי גבינות

מתכון: ירון ידעי

חומרים לבלילה

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 25 גרם חמאה מומסת

חומרים למילוי

  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת
  • 1.5 מיכל שמנת חמוצה
  • 250 גרם פרמז'ן
  • 5-7 עלי בזיליקום
  • 4 ענפי תימין
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הכנת הבלילה

  1. מערבבים את כל חומרי הבלילה פרט לחמאה המומסת לבלילה חלקה ללא גושים.
  2. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ-15 דקות.
  3. מחממים מחבת משומנת קלות למזיגת כחצי מצקת מהבלילה למרכז המחבת. להמשיך תנועות סיבוב, מהמרכז החוצה. מטגנים כדקה מכל צד.
  4. ממשיכים לטגן את הבלינצ'ס ללא שימון המחבת.

הכנת שבבי פרמז'ן

  • מגרדים גבינת פרמז'ן בפומפייה בחלק הדק. משטחים על צלחת ומכניסים למיקרו או לתנור עד ייבוש.

הכנת המלית

  • קוצצים בזיליקום ותימין לקערה רחבה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים למלית יציבה וחלקה.

הרכבת המנה

  1. ניתן להרכיב כמו עוגה: שכבה של בלינצ'ס, שכבה של מילוי עד הגובה הרצוי.
  2. ניתן לגלגל לרולים.
  3. לא שוכחים לפזר מעל את שבבי הפרמז'ן.
טוב לדעת