Search magnifier

חיפוש

ברוכים הבאים לאתר אקסטרה המחודש - עדכני ומגוון בשפע כתבות ומאמרים מקצועיים למגזין דיזיינר - לחצו כאן למגזין שמנת - לחצו כאן Designer חדש באקסטרה: מהדורות סוף השנה של מגזין הלייף-סטייל שמנת ומגזין העיצוב

10 המנות

המנות היצירתיות והמפתיעות שהיו כאן ב-2019

יובל בן משה שמנת דצמבר 2019
Array
צילום: אפיק גבאי

אסף שטרן

צילום: אפיק גבאי

שף אסף שטרן

מסעדת אברטו

המנה: לזניה שקדי עגל. עלי לזניה טריים, פונדו תרד, קציפת פרמזן, זוקיני גריל, אספרגוס ושקדי עגל נימוחים. "מנה שנמצאת במסעדת אברטו מאז הפתיחה. מנה לפודיז אמיתיים, שאוהבים שקדי עגל ועפים על לזניה. השילוב הכולל קציפת פרמזן מעודנת שלא משלטת על הטעם, זוקיני ואספרגוס פשוט עשה לנו את זה ביג טיים".


צילום: איתיאל ציון

חיים טיבי

צילום: דן פרץ

שף חיים טיבי

מסעדת טיביס. חוות ורד הגליל

המנה: טורטליני שורט ריב בקר. "כששומעים את השם חיים טיבי חושבים על נתח בשר עסיסי. גם במנה זו יש בשר אבל היא לגמרי לא עוד נתח אלא כיסוני טורטליני ממולאים בבשר בקר שבושל בבישול ארוך, עם עשבי תיבול וירקות שורש. הטורטליני מוגשים על קרם דלעת, עם זוקיני, פטרוזיליה ורוטב ציר בשר עשיר טעמים".


צילום: דנה לי

דנה לי ברמן

צילום: יח"צ

שפית דנה לי ברמן

בר א וין, תל אביב

המנה: ביף וולינגטון. "מסעדת בר א וין אמנם נסגרה השנה בגלל סכסוך מתוקשר עם המכון הצרפתי, אשר הפסיק את חוזה השכירות של המסעדה. יצרנו בה קלאסיקות מופלאות ואחת מהן הייתה מנת הביף וולינגטון".


צילום: יח"צ

אביב משה

צילום: יח"צ

שף אביב משה

מסעדת קוואטרו, תל אביב

המנה: סוכריות פסטה עם בטטה, ברולה גבינת עיזים ופקאן מסוכר. "מנה שהיא תענוג חגיגי. סוכריות פסטה מעודנות במילוי בטטה, ועליהן גבינת עיזים ברולה, להשלמת המרקמים – פקאן מסוכר. מנה שתמהרו לצלם כי היא פשוט יפה, אבל גם כזו שתדברו עליה למחרת הארוחה עם חברים, כי הם פשוט חייבים לשמוע עליה".


צילום: חיים יוסף

אוראל קמחי

צילום: חיים יוסף

שף אוראל קמחי

מסעדת פופינה, תל אביב

המנה: טרטר דג ג'ין אנד טוניק. "המנה הפכה למנת הדגל: קוביות דג ים, מלפפון, עירית, שאלוט, טוביקו ווסאבי ועל כל אלו – ג’לי ג’ין & טוניק. מנה נהדרת בקיץ לצד יין לבן, בחורף לפתיחת ארוחה".


צילום: דניאל לילה

סימון שפירו

צילום: דניאל לילה

שפית סימון שפירו

מסעדת רופטופ, מלון ממילא ירושלים

המנה: חזה אווז מבושל בטכניקת סוויד וצרוב בגריל, בליווי אספרגוס, בצל ירוק ובוק צ'וי עם קרמל מייפל ופתיתים של שוקולד ולרונה.


צילום: אנטולי מיכאלו

עינב אזגורי

צילום: אנטולי מיכאלו

שף עינב אזגורי

מסעדת קפה נורדוי, תל אביב

המנה: "מוס פרמזן וסלמורחו – מנה יפה ומאוזנת מבחינת טעמים. זו מנה שהסועדים נוהגים לצלם ולהעלות לרשתות החברתיות. ענן מוס פרמזן אוורירי, מרק ספרדי קליל ותיבול מעט עוקצני שמשלים את הביס למושלם".


צילום: גיל גוטקין

יהונתן בורוביץ'

צילום: מתוך פרופיל אינסטגרם

שף יהונתן בורוביץ'

מסעדת m25

המנה: עארייס. "מנת העארייס של m25 היא ללא ספק אחת המנות המדוברות של השנה. כ"כ מדוברת ששפים תל אביביים רבים נזכרו בה וניכסו אותה גם לתפריט שלהם. המנה, כמו המסעדה בה היא מוגשת, קז'ואל".


צילום: גליה אבירם

דרור שושן

צילום: אפיק גבאי

שף דרור שושן

מסעדת קמפאי, באר שבע

המנה: צ'יראשי סושי סשימי מובחר של סלמון, טונה, ילוטייל, דניס, ביצי סלמון, ירקות וטמאגו על אורז נישיקי בחומץ אורז ומירין.


צילום: אפיק גבאי

אליאס מטר

צילום: מישל חורי

שף אליאס מטר

מסעדת לוקנדה, נצרת

המנה: סיגר שקדי עגל אצבעות סיגר מעודנות במילוי שקדי עגל קצוצים ברוטב עמבה, על מצע סלט עדשים שחורות, עשיר בשמיר ועגבניות. באמת שלא צריך יותר מזה. טוב נו… אולי כוס עארק ליד.

טוב לדעת
נגישות